0
Evropske lige

FOTO: Twitter screenshot/ Manchester city

GVARDIOLA OBRADOVAO ’GRAĐANE’: Evo šta im je poručio!

Objavljeno: 06.05.23 u 14:05

Dobre vesti u finišu sezone.

Ostalo je 5 kola do kraja Premijer lige, a borba za titulu je još uvek neizvesna. Arsenal je igrao sjajno, držao do prošlog kola vodeću poziciju, ali izgleda da se desio pad forme kod izabranika Mikela Artete i da nemaju dovoljno zrelosti da održe to prvo mesto, jer su na poslednjih pet mečeva doživeli tri remija, poraz od Sitija i trijumf nad očajnim Čelsijem. Međutim, nije lako voditi borbu sa sjajnom artiljerijom Pepa Gvardiola u vidu Erlinga Halanda, koji je ove sezone bio precizan čak 35 puta.

Građani’ su preuzeli vodeću poziciju sa bodom više od Arsenala (79), ali i utakmicom manje. I pored sjajnih rezultata, navijače plavog dela Mančestera je zabrinula povreda njihovog mozga ekipa Kevina De Brujinea koji se povredio protiv Vest Hema. Ipak, ne trebaju da brinu, jer je Gvardiola rekao da se njihov čarobrnjak oporavio od povrede.

-De Brujne se u četvrtak vratio treninzima, delovao je dobro na terenu. Posle narednog treninga ćemo odlučiti da li je u stanju da bude u konkurenciji za utakmicu sa Lidsom. Nije dugo odsustvovao – manje od 10 dana, slično se dogodilo i defanzivcu Nejtanu Akeu. Ako je u stanju, De Brujne će igrati. – istakao je iskusni Španski stručnjak.

FOTO: Twitter/Manchester City

Mančester siti igra danas od 16 časova protiv Lidsa, dok Arsenal ima neugodno gostanje ekipi Njukasla sutra od 17:30.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter