0
Tenis

FOTO: STARSPORT

ĐERE U FINALU KALJARIJA: Sjajan preokret protiv velike nade američkog tenisa!

Objavljeno: 06.05.23 u 22:11

Boriće se za trofej.

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u finale Čelendžera u Kaljariju, tako što je u polufinalu savladao Bena Šeltona i to nakon preokreta. Rezultat bio 2:1 (3:6, 6:3, 6:4), a Đere se nije predao nakon prvog seta, zaigrao je znatno bolje i tako došao do važne pobede i prilike da se bori za titulu.

Šelton, koji je inače velika nada američkog tenisa, bolje je počeo ovaj susret. Uspeo je u osmom gemu da oduzme servis srpskom teniseru i tako povede sa 1:0 u setovima.

Đere potom, na startu drugog seta, u četvrtom gemu, nije uspeo da iskoristi brejk prilike, ali je to učinio i šestom. Nakon što je čuvao servis do kraja seta, stigao je do izjednačenja.

U poslednjem, trećem setu, vodila se ogromna borba, a srpski teniser koristi priliku koja mu se ukazala u devetom gemu, stiže do brejka i mirno rešava ovaj meč.

Đere će se u finalu sastati sa francuskom teniserom Igom Amberom.

Sa druge strane, treba napomenuti da je FIlip Krajinović poražen u polufinalu Čelendžera u Pragu, od Daniela Štrikera sa 1:2 (5:7, 7:5, 3:6).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter