0
ATP

FOTO: ATP Tour @atptour/ Twitter screenshot

ALKARAZ NE MISLI DA JE TRENUTNO NAJBOLJI NA SVETU: Govorio je o Rolan Garosu i odao posebno priznanje Novaku!

Objavljeno: 06.05.23 u 21:16

U nedelju će nastupiti u novom finalu.

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz, igraće u nedelju svoje novo ATP finale i to na Mastersu u Madridu. U borbi za titulu sastaće se sa nemačkim teniserom Janom-Lenardom Štrufom, a tako će imati priliku da odbrani trofej koji je osvojio prošle godine.

Trijumfom u Madridu Alkaraz bi prišao na svega 5 bodova zaostatka za Novakom Đokovićem, koji je trenutno prvi na ATP listi. Pre samog finala, Španac je u razgovoru sa medijima podvukao da se ne osećam kao da je trenutno najbolji na svetu.

– Ne osećam se kao da sam trenutno najbolji igrač sveta. Trudim se da igram najbolje, ali ne osećam se superiornim u odnosu na ostale. Cicipas je izgubio u četvrtfinalu, ali to ne znači da sam bolji ni da ću osvojiti ovaj turnir. Štruf je zasluđio finale, kao i Karacev, igrali su na visokom nivou. To što beležim dobre rezultate ne znači da ću slaviti i u finalu, morate da budete koncentrisani i razumeti da se ništa ne dobija zdravo za gotovo.

Potom je govorio i o kruni sezone na šljaci – Rolan Garosu, na kome je prema njegovim rečima Novak Đoković uvek favorit, dok tu ima još kandidata.

– Ne znam, tu je Cicipas koji igra na visokom nivou, Đoković će uvek biti favorit, Nadal takođe jer je to njegov turnir. Stavljam sebe u taj vrh liste, mislim da mogu da igram na dobrom nivou i igram sa mnogo samopouzdanja – zaključio je Alkaraz.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter