1
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

SEVER BOLJI OD JUGA: Vojvodina se plasirala u polufinale kupa! (FOTO)

Objavljeno: 04.05.23 u 21:17

Fudbaleri Radničkog iz Niša dočekali su na gradskom stadionu ’Čair’ ekipu Vojvodine u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Pre početka susreta akteri su odali počast žrtvama poginulim juče u Beogradu minutom ćutanja.

Odlična šansa za Novosađane u 8. minutu, lopta je došla do Bertranda koji je loptu prihvatio u kaznenom prostoru po desnoj strani, ali je Rosić spasio svoj tim i poslao loptu u kornrer. Nišlije su uzvratile minut kasnije. Nakon faula Antonijevića, Marjanović je sa desne strane izveo slobodan udarac, ali je Simić odbranio njegov šut.

Radnički je imao dobru šansu u 13. minutu. Petar Mićin je presekao loptu na sredini i odmah pustio do Pejovića na sredini, a on prosledio do Belakovića na levoj strani, koji i sa ivice kaznenog prostora šutirao tik pored desne stative.

FOTO: HotSport

Fudbaleri Vojvodine su u 23. minutu imali najbolju šansu na meču. Čumić je izveo slobodan udarac i napravio odličnu varku kada je ispod živog zida loptu poslao do Zukića po levoj strani, a on šutirao u levi ugao, međutim, Rosić je bio na visini zadatka.

Radnički je stvorio stopostotnu šansu u 28. minutu, kada su Mićin i Basile odigrali dupli pas po desnoj strani, a sjajni bek Nišlija uposlio Belakovića koji je bio na suprotnoj strani sam na nekih 7,8 metara od gola, ali je njegov šut zavrvšio iznad prečke.

U nastavku tvrda igra obe ekipe na sredini terena sa dinamičnim tempom. U 42. minutu domaći fudbaleri su imali sreću. Antonijević probio levoj strani i hteo da uposli Nikolića koji je bio u petercu, ali on nije stigao da je zahvati i lopta odlazi pored stative. U finišu poluvremena strašna greška Andrića i onda remek delo Nikolića koji goste dovodi u vođstvo golom koji se viđa u Ligi šampiona.

FOTO: HotSport

Odbrambeni igrač Radničkog Nikola Andrić je pogrešio kod dodavanja, a loptu je uzeo Nemanja Nikolić koji je sa 20 metara iskoristio konfuziju domaćih i lobovao Rosića i postigao gol od stative.

U 50. minutu gosti su imali priliku da dođu do većeg vođstva. Betrand je izveo prekid sa desne strane i ubacio loptu kazeni prostor gde je pronašao Nikolića koji je glavom šutirao, ali je Rosić odbranio, nakon odbijene lopte, pokušao je Jelić sa 3,4 metara, ali sjajni čuvar mreže Radničkog pokazao da zaslužuje dres reprezentacije.

Šansa za domaće u 60. minutu kada je Stojanović probio po desnoj strani i sa ivice kaznenog prostora šutirao, ali direktno u Simića. U drugom delu je uglavnom Vojvodina diktrirala tempo i imala veći posed.

FOTO: HotSport

Prva šansa domaćih nakon dugo vremena U 72. minutu. Nakon kornera šutirao je Petrov, ali samo do Simića.  Pokušavali su fudblaeri Radničkog da probiju do gola Novosađana, ali je Radoslav Batak sjajno postavio bedem svog tima. U poslednjim minuta priliku da odvede meč na penale imao je Petrov, ali je šutirao pravo u Simića. Usledila je kontra Vojvodine, ali je Rosić izleteo i sprečio. Nažalost, to je platio drugim žutim kartonom i pošto je Šarac izvršio sve izmene, između stativa je stao Saša Jovanović.

Gosti su uspeli da sačuvaju prednost i odu u narednu fazu Kupa Srbije iako su promašili penal u finišu utakmice.

 

 

 

 

0
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter