0
Boks

FOTO: IBA

ŠENDIRKU I BABIĆU IZMAKLA OSMINA FINALA SVETSKOG PRVENSTVA: Završili su takmičenje u Taškentu!

Objavljeno: 04.05.23 u 14:32

U četvrtak su u Taškentu Aleksej Šendrik i Vladan Babić završili takmičenje na Svetskom prvenstvu.

Šendrika je porazio Hovhanes Bačkov iz Jermenije odlukom sudija, dok su arbitri jednoglasno odlučili i pobedu Abnera Tešeire iz Brazila protiv Babića.

U sedmom meču A ringa četvrtog dana Svetskog prvenstva za boksere je srpski borac Aleksej Šendrik izgubio od Hovhanesa Bačkova iz Jermenije. Šendriku je tako izmakla osmina finala planetarnog turnira pošto je na startu takmičenja u Taškentu slavio protiv Japanca Jute Akijame podeljenom sudijskom odlukom (4:1).

Srpski borac je agresivnije počeo meč, uputio je znatno više udaraca od rivala, mada nisu svi bili precizni i mnogi su završili na gardu. Dosta se Aleksej Šendrik potrošio u uvodnim minutima borbe, Bačkov je to iskoristio i čekao pad energije rivala kako bi krenuo u napad. Prva runda je u dva navrata bila prekinuta, prvo zbog borca iz Jermenije, pa i Srbije, ali je Šendrik ipak imao blagu uvodnu prednost.

Nagovestio je krajem prve runde Hovhanes Bačkov šta će uslediti na startu druge, krenuo je u totalnu ofanzivu i sa dva leva krošea uzdrmao i opomenuo srpskog borca.

Udarao je jermenski bokser u glavu, telo, mešao udarce i vešto eskivirao Šendrika i već u tim momentima uverio sudije da je više zaslužio pobedu.

Aleksej Šendrik je pokušao ofanzivom na startu poslednje runde da promeni situaciju, uspeo je ali samo na kratko. Umorio se i protivnik, ali se iskusno telom uneo u Šendrika i kontrolisao udarce sve dok nije napunio baterije i ponovo bio spreman za bacanje pesnica po vazduhu.

U razmaku od samo nekoliko desetina minuta je nakon Šendrika eliminisan Vladan Babić. Kapiten reprezentacije Srbije je izgubio od Abnera Tešeire jednoglasnom sudijskom odlukom, te će se Brazilac takmičiti u osmini finalna planetarnog turnira u Taškentu.

Oba borca su bila oprezna na početku meča, Babić je zauzeo centralni deo ringa i počeo da kontroliše borbu, serijom udaraca sklupčao Tešeiru u konopcima, a Brazilac je uspeo da se brani. Aperkatima u telo je Srbin otvarao protivnika, nekoliko puta ga bacio u konopce, ali se situacija u nastavku naglo promenila.

Drugu rundu je brazilski bokser počeo mnogo otvorenije i serijom udaraca naterao Vladana Babića da potpuno promeni taktiku i uđe u tuču. Dva jaka krošea Tešeire su Srbina naterala da u trećoj rundi pokuša da napadom izbegne poraz.

Nije u tome uspeo Babić, direkt jedan, pa drugi Tešeire, ređali su se teški udarci i sigurnog plasmana Brazilca u osminu finala.

Svetsko prvenstvo je pored Šendrika i Babića završio i Milosav Savić porazom od Šarabutina Ataeva iz Rusije, dok je u prvom meču u Taškentu pobedu ostvario srpski borac Artjom Agejev protiv Fotuo Totapa. U četvrtak popodne će prvi put na planetarnom turniru u ring izaći Omer Ametović protiv Patrika Činjembe, a u narednim danima će prve mečeve imati i Tamir Galanov, Vahid Abasov, Almir Memić i Sadam Magomedov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter