1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN IPAK NIJE MOGAO DO PREOKRETA: Real slavio u punoj Areni i obezbedio majstoricu!

Objavljeno: 04.05.23 u 22:36

Imaće „crno-beli“ još jednu šansu da se nađu u Kaunasu

Košarkaši Partizana poraženi su od Reala rezultatom 78:85. Izabranici Željka Obradovića nisu uspeli da iskoriste ni drugu meč loptu protiv španskog kluba, pa će plasman na fajnl-for tražiti kroz majstoricu u Madridu.

Ovaj meč se igrao nakon jednog od najtužnijih dana u skorijoj istoriji naše države. Podsećamo, juče se desila tragična nesreća na Vračaru u OŠ „Vladislav Ribnikar“, gde je 13-godišnji K.K. iz pištolja pucao i ubio 8 đaka i čuvara školske ustanove. Iz ovog razloga, utakmica je započeta minutom ćutanja u čast nesrećno preminuloj deci.

 

FOTO: STARSPORT

 

Izabranici Željka Obradovića su loše otvorili ovaj meč. Nakon tri i po minuta, prve poene za srpski tim postiže Matijas Lesor, koji se vratio nakon suspenzije od 1 utakmice. Na drugoj strani, namestio je ruku Hanga koji ima već 8 poena a nakon trojke Džanana Muse, Real ima prvu dvocifrenu prednost, 7:17.

Adam Hanga igra kao u transu i „crno-beli“ nemaju rešenja za Mađara, koji ima 11 poena, 2 skoka i 2 asistencije. Na kraju prve četvrtine, Madriđani vode 15:27.

 

FOTO: STARSPORT

 

Drugu četvrtinu otvorio je Egzum košem uz faul ali već u sledećem napadu Serhio Rodriges pogađa trojku za 18:30. Konačno su se konsolidovali u odbrani igrači Partizana i nakon dve velike trojke Papapetrua vraćaju se na dva poseda zaostatka, 26:32.

Nastavlja se košmarna serija Reala i to koriste Ledej i Lesor, koji nakon pogođenih bacanja vraća domaći tim na samo dva poena minusa, 32:34. Serija 14:4 za „crno-bele„.

 

FOTO: STARSPORT

 

Ledej je definitivno X faktor domaće ekipe večeras. Ima 14 poena i najbolji je pojedinac Partizana koji se potpuno vratio u meč nakon trojke Danila Anđušića, 42:42.

Nespretan faul Madara na šutu Ljulja za tri poena i Španac je bio siguran sva tri puta sa linije penala za konačnih 42:45 na poluvremenu. Neverovatnu trojku je pogodio Anđušić ali sudije su je poništile nakon što su pregledali snimak i utvrdili da je prekasno izbacio loptu.

 

 

Na početku drugog poluvremena, obe ekipe su se mučile da dođu do koša iz igre. Dante Egzum je dobio tehničku grešku zbog negodovanja zbog odluke sudija, pa je Musa pogodio bacanje. Obradović je morao da izvede Australijanca iz igre.

Anđušić pogađa za prvo vođstvo Partizana na meču pa onda još jednu daleku trojku postiže Papapetru, koji ima 14 poena i igra verovatno najbolji meč u dresu srpskog kluba od kako ih je pojačao.

 

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Play Offs Game 4 match match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Real Madrid – 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague on May 04, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Gabrijel Dek je pogodio tešku trojku preko Ledeja za kraj treće četvrtine, 56:61. Veoma neefikasna deonica za obe ekipe. Ukupno je viđeno 29 poena.

Dobro otvaraju poslednju četvrtinu „crno-beli„. Egzum je konačno pogodio trojku a potom pogađa i Lesor uz faul. Ledej nastavlja da teroriše odbranu „kraljevića“ i Partizan je prišao na poen zaostatka, 70:71.

 

 

Nezgodna povreda Gabrijela Deka. Zek Ledej je probao u žaru borbe da dođe do lopte ali je prilikom bacanja po istu zakačio Argentinca, koji se odmah uhvatio za koleno, zbog čega je iznet sa terena. Grobari su ga u svlačionicu ispratili zvižducima.

 

FOTO: STARSPORT

 

Sjajna sekvenca Jama Madara, koji krade loptu i polaže je u koš. Izraelac je vezao 4 brza poena i vratio svoj tim u život, 78:80. Nisu uspeli igrači Partizana da sklone Tavaresa od koša. Visoki centar dolazi nekako do lopte i pogađa uz faul a potom je realizovao i dodatno bacanje za novih +5. Taj koš je definitivno prelomio meč. Krajnji rezultat 78:85.

Najefikasniji u redovima Partizana bili su Zek Ledej sa 25 poena i Papapetru sa 18. Kod pobednika istakli su se: Hanga i Tavares sa 15 odnosno Dek i Musa sa po 14 poena.

Peta odlučujuća utakmica igra se u Madridu u utorak sa početkom od 18 časova.

VESTI O PARTIZANU:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter