0
Košarka

FOTO: Twitter/@nuggets

MOŽDA JE ON MVP, ALI SADA SE JOKIĆ PITA: Srbin igra samo kada to treba timu, ova slika sve pokazuje! (FOTO)

Objavljeno: 04.05.23 u 13:45

Nagetsi su zaista sjajni.

Proglašen je Džoel Embid za MVP-ja regularnog dela sezone u NBA ligi, tako što je iza sebe ostavio Nikolu Jokića, dvostrukog uzastopnog dobitnika tog priznanja. Mnogi smatraju da je srpski reprezentativac oštećen za ovu nagradu, ali deluje da je to manje bitno, već da su se prava lica pokazala na samom kraju sezone.

Tada Nikola nije mario za statistiku, bilo mu je samo bitno da Denver pobeđuje i obezbedi prvu poziciju na Zapadu, što im je donelo prednost domaćeg terena. Sada u polufinalu Zapadne konferencije, Denver vodi protiv Finiksa sa čak 2:0, a Nikola je zaigrao maestralno, dok je na primer, Džoel Embid sinoć doživeo pravi debakl.

Kao da se kamerunski centar previše obazirao na samo MVP priznanje, pa je njegova igra u plej-ofu znatno lošija, što pokazuje i statistika.

Embid u proseku beleži 18.8 poena, 9.3 skoka i 3 blokade, što je velika razlika u odnosu na regularni deo sezone. Tada je postizao 33.1 poen, 10.2 skoka i 4.2 asistencije.

Što se tiče Nikole, on je u regularnom delu sezone beležio 24.5 poena, 11.8 skokova i 9.8 asistencija, dok je u plej-ofu na proseku od 27.7 poena, 13.9 skokova i 7.9 asietencija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter