0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ĆUS MATEO: ‘Jedan korak nas deli od povratka serije u Madrid! Nije lako pobediti u Beogradu!’ (FOTO)

Objavljeno: 03.05.23 u 09:50

Madriđani veruju u preokret!

Košarkaši Real Madrida uspeli su da savladaju Partizan u Beogradu rezultatom 80:82, te tako produže četvrtfinalnu seriju barem na još jednu utakmicu. Četvrti susret na programu je u četvrtak, u Štark Areni, a crno-beli će pred domaćom publikom pri rezultatu 2:1 u trijumfima imati još jednu meč loptu za plasman na F4.

FOTO: STARSPORT

Nakon pobede izvojevane u utorak, utiske je izneo šef stručnog štaba kraljevskog kluba, Ćus Mateo.

-Počeli smo utakmicu sa dosta nervoze, bez konstantnosti u odbrani. Verovatno se to dešavalo i ranije, ali ova prelepa večerašnja atmosfera nas je naterala na mnogo grešaka. Ali uspeli smo da se vratimo, koristeći snagu Edija Tavaresa unutra. Na zagrevanju smo izgubili Poarjea i nismo mogli da ga koristimo na utakmici. Zato smo koristili mnogo Tavaresa dole, kroz pik, u odbrani smo igrali zonu 2-3 i potpuno se vratili u meč. Pred kraj smo bili na nerešenom rezultatu, onda je Vilijams Gos pogodio važnu trojku. Jako sam ponosan, jer nije lako pobediti ovde. Jako je važno da se vratimo u Madrid, da pobedimo sledeću, za to nas deli jedan korak. Pravili smo previše grešaka, mnogo nervoze, ali smo bili bolji kako je vreme prolazilo i vratili smo se – poručio je Španac, pa potom odgovorio zašto Real ranije nije koristio zonu:

-Nekada je efektivna, nekad ne… Partizan je igrao sa velikom agresivnošću, probijao našu odbranu i tu nas ubijao. Večeras smo probali nešto drugačije kroz zonu, da oni više oklevaju, tu smo uspeli. Ali, ne može to uvek. Nekad prolazi, nekad ne. Jako sam srećan, pre svega zbog igre momaka, kako su se borili na skoku i branili jedan na jedan.

Partizan će već u četvrtak biti jači za usluge Matijasa Lesora. 

-Lesor je jako važan igrač, sigurno će biti drugačije u četvrtoj utakmici. Malo da predahnemo, pa da vidimo kako da u četvrtoj utakmici zaustavimo Partizan.

Real je posle dešavanja u Madridu zatražio posebne mere bezbednosti u Beogradu, ali Mateo je želeo da priča o košarci, a ne o problemima koji se ne tiču same igre.

-Igrali smo košarkašku utakmicu, sve je bilo kako treba, to je normalno kada se igra košarka. Svi su tužni zbog onoga što se desilo u četvrtak, svi su se izvinili. Moramo sada da razmišljamo samo o košarci. Svi su igrači dobri, nisu borci, nego košarkaši. Nikom ono nije odgovaralo. Ali, dosta o tome, hajde da pričamo samo o košarci.

Na pitanje da li će Vensan Poarije biti spreman za utakmicu u četvrtak Španac je odgovorio:

-Kada smo se zagrevali, povredio. Nije mogao da trenira, samo je igrao. verovatno se ovo desilo zato što je igrao previše utakmica u kratkom vremenskom intervalu. Verovatno je to dovelo do toga da bude van tima. Nije ovo zdrav ritam za igrača koji se vraća iz duge pauze, bez treninga.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter