0
Košarka

FOTO: Twitter/nuggets

KASNO JE ZA KAJANJE: Poznati novinar priznao da nije glasao za Jokića – „Žaliću do kraja života!“

Objavljeno: 02.05.23 u 11:50

Nagetsi koračaju ka finalu Zapada.

Maestralnom partijom je Nikola Jokić sinoć predvodio Denver Nagetse do drugog trijumfa nad Finiks Sansima i vođstva od 2:0 u seriji. Srpski košarkaš je postigao čak 39 poena, upisao je još 16 skokova i 5 asistencija, a o njegovoj čudesnoj igri, priča čitava američka, ali i svetska javnost.

Fenomenalna partija oduševila je i poznatog NBA analitičara i novinara Bila Simonsa, koji je do sada često kritikovao srpskog košarkaša. On je tom prilikom otkrio da nije glasao za Jokića u izboru za MVP-ja NBA lige, ali da se kaje zbog toga i da će žaliti do kraja života.

Jokić je ‘cheat code’ (nezaustavljiv, nemoguće igrati protiv njega, kao da ima šifru za igru protiv svake odbrane). Sećate li se kada su Nagetsi zaostajali 12 poena za Minesotom dva minuta pre kraja. Svi su znali da će Jokić uzeti lopti i postizati poene iz svih pozicija, kreirati, asistirati. Njihov napad se nikada ne raspada. Kao što se zna u Voriorsima da će Stef Kari rešavati, ali i njima se dešava da se napad raspadne. Denveru ne. To je razlog zašto treba glasati za Jokića da bude MVP. Ja lično nisam i verovatno ću za tom odlukom žaliti do kraja svog života – počeo je Simons i zaključio:

– Mislim da sa njim na terenu nikada se neće raspasti, uvek će naći neko rešenje, neki šut. Čak i nije dobro šutirao u prvoj utakmici i opet je bio sjajan, odmah uz Mareja najuticajniji na igru. Ne znam kako će Finiks da ga zaustavi. Nisam video nijedan tim koji je zaustavio Denver ofanzivno na domaćem terenu.

Podsećamo, mnogi specijalizovani košarkaški portali, na kraju sezone su dali nedvosmisleno mišljenje da bi Jokić trebao da osvoji i treću uzastopnu MVP nagradu, dok sa druge strane, prema pojedinim informacijama iz Amerike, znatno bliži tome je Džoel Embid.

3
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter