2
Domaći fudbal

FOTO: YouTube/Screenshot

OSVAJAČ LŠ SA ZVEZDOM ISKRENO: ’Na ulici me češće podravljaju u Beogradu, nego u Zagrebu! (FOTO)

Objavljeno: 01.05.23 u 18:15

Popularni ’Žuti’ imao šta da kaže.

Bivši jugoslevnski i hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki važi za jednog najboljih igrača na ovim prostorima. On je na ’Marakanu’ iz zagrebačkog Dinama stigao 1987. godine i ostao naredne četiri godine. Prosinečki je bio deo legendarne Zvezdine generacije koja se popela na vrh evropskog fudbala 1991. godine i ispisali istoriju.

Prosinečki je odavno opristio od aktivnog igranja, ali još nije izašao iz fudbala, pošto radi kao trener. Trenutno je bez angažmana, a poslednji klub u kom je radio je Olimpija iz Ljubljane, koju je napustio u julu 2022. godine. On je takođe, bio trener svog voljenog kluba iz Ljutice Bogdana u sezoni 2012/13.

Robert Prosinečki je za ‘Transermarket‘ govorio o svom detinjstvu.

– Učio sam jezik kod kuće, ali je bilo jako teško doći u zemlju koju sam znao samo s godišnjeg odmora. Ali kao dete, brzo se prilagodi svako. Odrastao sam u vremenu kada su postojale samo dve opcije: sediti kod kuće i dosađivati se ili se igrati napolju. Nije bilo telefona, PlejStejšna ili kompjutera. Samo je lopta bila tu. – započeo je.

FOTO: Starsport

On je istakao da je voleo da dribla, da da navijačima nešto spektakularno, ali često zbog toga bio kritikovan.

– Video sam sebe kao umetnika, sledeći dribling i situacija jedan na jedan su bile najvažnije. Želeo sam da navijačima dam nešto spektakularno i često su me drugi kritikovali zbog toga, pričali su da igram samo za sebe, ali ja sam bio timski igrač. – izjavio je ‘Žuti’.

Dotakao se i osvajanje Lige šampiona sa Zvezdom i govorio da se radovala čitava zemlja i da su danima slavili taj trofej.

– Danima smo slavili taj trofej. Radovala se čitava zemlja, mene sada češće pozdravljaju na ulici u Beogradu nego u Zagrebu. – zaključio je Prosinečki.

 

7
1

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter