2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BORBA ZA EVROPU DOSTIŽE VRHUNAC: TSC pao u Bačkoj Topoli, Partizan se vraća u Humsku sa tri boda! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 01.05.23 u 20:57

Važan trijumf za izabranike Igora Duljaja!

U okviru treće runde plej-of faze Mozzart bet Superlige Srbije fudbaleri TSC-a ugostili su u Bačkoj Topoli sastav Partizana. Beogradski tim je napravio iznenađenje na severu naše zemlje i slavio sa sigurnih 1:3.

Više nego važnu pobedu izvojevali su izabranici Igora Duljaja i tako se ponovo vratili u konkurenciju za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona koje donosi drugo mesto.

FOTO; Starsport

Mreža mladog Vanje Ilića zatresla se već u 12. minutu susreta. Nakon gužve ispred kaznenog prostora domaćeg sastava, loptu je posle velike ‘muke’ sačuvao Nemanja Jović i istu prosledio ka svom napadaču. Rikardo Gomeš je driblingom uspeo da se oslobodi čuvara, a potom izvede hirurški precizan udarac i tako dovede goste u vođstvo.

Nije se TSC predao, već su domaći odmah krenuli u ofanzivu. Taktika Žarka Lazetića ubrzo se isplatila. Luka Ilić je izveo fantastičan udarac, ali lopta se od stative odbila u peterac. Na pravom mestu u pravo vreme našao se iskusni Saša Jovanović, koji je poravnao na 1:1.

Preuzeo je domaći tim inicijativu i pokušao da preokrene rezultat u svoju korist već do najduže pauze, ali sreća defintivno nije bila na njihovoj strani.

Partizan je nakon pauze iskusno iskoristio pad koncentracije u redovima ekipe iz Bačke Topole. Nakon asistencije za Rikarda, Nemanja Jović se potom upisao u strelce. Na semaforu je već u 48. minutu pisalo 1:2.

Konačan rezultat postavljen je u 70. minutu. Izveo je korner Danilo Pantić, a lopta je stigla na drugu stativu gde je istu sačekao Aleksandar Filipović. Defanzivac aktuelnog vicešampiona Srbije se namestio, a potom povisio na nedostižnih 1:3.

TSC je ostao na drugoj poziciji sa 65 osvojenih bodova, koliko ima i Čukarički, dok je četvrtoplasirani Partizan osvojio četiri boda manje u dosadašnjem delu takmičenja.

8
1

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter