0
Evropske lige

FOTO: Twitter/ Offical SSC Napoli

SVE JE SPREMNO ZA SLAVLJE U NAPULJU: Erupcija na jugu Italije! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.04.23 u 11:00

Čeka se poslednji sudijski svižduk.

Fudbaleri Napolija ove sezone igraju fantastično, prvi su na tabeli sa 17 bodova više od drugoplasiranog Lacija. Izabranici Lućana Spaletija danas od 15 časova igraju protiv Salernitane i pobedom će skudeto otići na jug Italije posle 33 godine, a ona sledi fešta više od 80.000.000 tifoza. Među njima ima vatrenih navijača  koji su dočekali skudeto posle 33 godine, ali još više onih koji žele da vide slavlje o kojem se pre predaju bajke već nekoliko decenija.

Napolitanci se već više od jednog veka sele po svetu, predstavljaju uz Sicilijance, najbrojniju isljeničku italijansku podgrupu. Danas gotovo da nema kutka na planeti gde ih nema, zajedno sa njihovom nenadmašnom gastronomijom, muzikom i dobrim raspoloženjem.

Koliko je atmosfera užarena podno Vezuva govori podatak da je Lučano Spaleti morao da odustane od uobičajenog mini karantina pred meč na domaćem terenu u hotelu na samoj napuljskoj rivi. Struktura je popunjena do poslednjeg mesta već nedeljama i Osimen i drugovi će provesti noć pred meč u krugu porodice.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter