0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

SRBIJA TRIJUMFALNO ZAVRŠILA KVALIFIKACIJE ZA EP: Ubedljiva pobeda nad Slovačkom za samopouzdanje!

Objavljeno: 30.04.23 u 21:26

Lak trijumf za Orlove. 

Rukometaši Srbije savladali su selekciju Slovačke u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, rezultatom 37:26. Orlovi su još ranije obezbedili plasman na prvenstvo Evrope, a selektor Toni Đerona, imao je priliku da razigra i igrače kojisu ranije imali manju minutažu.

U odnosu na utakmicu protiv selekcije Finske, u prvoj postavi povređenog Miloša Orbovića zamenio je Predrag Vejin. Kukić i Đorđić počeli su u tandemu sa momkom iz Apatina, na crti je bio Pešmalbek, dok su na krilnim pozicijama bili Radivojević i Nemanja Ilić, svako na svojoj strani. Gol Srbije od prvog minuta branio je Vladimir Cupara.

Hrabri pivot već u prvom napadu izborio je sedmerac, koji je kapiten Ilić precizno izveo sa vođstvo koje je Srbija držala tokom čitave utakmice. Golman Srbije utakmicu je otvorio odbranom sa krilne pozicije uprkos odlično odigranom višku Slovaka i najavio odlično veče.

FOTO: RSS

Novom odbranom i strpljivom igrom u napadu Orlovi su naterali selektora Slovačke da već u 6. minutu zatraži prvi tajm-aut zbog ubedljivog vođstva od 5:0. Slovaci su do kraja poluvremena najviše nevolja odbrani zadavali tako što su išli na ”uvlačenje” odbrane u golmanski prostor čime su omogućili lake golove sa sedam metara.

U drugom delu igre katalonski stručnjak napravio je promenu na desnom krilu – umesto Bogdana Radivojevića na teren je istrčao Vukašin Vorkapić, dok je na levom beku zaigrao Uroš Borzaš umesto Petra Đorđića.

Kao po običaju, Vorkapiću je bio dovoljan samo jedan napad da se upiše u strelce na ovom susretu. Vejina u prvom, a Borzaša u drugom delu igre po potrebi je Uroš Kojadinović, debitant u nacionalnom timu Srbije.

Stefan Dodić dobio je priliku da zameni Lazara Kukić, dok je svaki potez, a posebno gol Uroša Bozraša propraćen ovacijama publike u Spensu koja ne zaboravlja gol u poslednjoj sekundi kojom su Orlovi savladali Norvešku. Nije se Slovačka nijednog trenutka predavala, ali je Srbija na kraju opravdala ulogu favorita.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter