0
Košarka

FOTO: Starsport

SKARIOLO PROKOMENTARISAO MUNDOBAKSET: ‘Biće ovo jako teško prvenstvo!’

Objavljeno: 30.04.23 u 10:04

Španac upozorava.

Juče su izvučene grupe za Svetsko prvenstvo u košarci koje se ove godine održava u Indoneziji, Japanu i Filipinima od 25. avgusta do 10. septembra. Košarkaši Srbije naći će se u grupi sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom. Jedan od glavnih rivala ‘Orlova’ u proteklim godinama jeste Šapnija, koja aktuelni svetski i evropski prvak, a ona se nalazi u grupi sa Iranom, Obalom Slonovače I Brazilom.

Selektor ‘furijeSerhio Sakirolo je rekao da ne misle da su favoriti.

– Nemojte da se zamajavamo, ne budimo arogantni pa da mislimo kako smo najbolji tim na svetu. Gledali smo talentovanije timove od nas, sa boljim fizičkim predispozicijama, ali na kraju smo bili najbolji na Mundobasketu. Potom smo zbog tog kontinuiteta igre bili najbolji i na Evropskom prvenstvu. – započeo je.

Dodao je da moraju da budu skromni i svesni situacije.

– Ponavljam, moramo da ostanemo skromni i svesni situacije. Da ostanemo posvećeni kontinuitetu i nastavku procesa smene generacija. To je trenutno najveći cilj ovog tima. Moramo da negujemo iste vrednosti koje su nas do sada pratile, koje su nasleđe nekih prethodnih generacija i koje treba da prenesemo budućim generacijama.Takmičarski duh ovog tima mora da bude jači nego kod ostalih i da nam donese rezultat iznad očekivanog kao i u prethodnim slučajevima. – nastavio je on.

Istakao je da je veoma važno da zbog sistema takmičenja pobede sve meče u prvoj fazi, jer će druga faza biti mnogo jača.

– Veoma je važno da zbog sistema takmičenja pobedimo sve mečeve u prvoj fazi jer će druga faza biti mnogo jača. Poznajemo dobro Brazil koji ima sjajne igrače poput Neta, Benitea, Marselinja, Kabokloa… Imaju ogromno iskustvo. Ne treba biti previše samouveren ni pred Iran. Svi se sećamo koliko teško nam je bilo protiv njih 2019. na Mundobasketu koji smo osvojili. Takođe, Obala Slonovače je atletski jaka ekipa koja će imati dvojicu evroligaških igrača top klase poput Meta Kostela i Aleksa Pojtresa. – kazao je selektor aktuelnog svetskog i evropskog prvaka..

Na kraju je govorio da će ovo prvenstvo biti jako teško za one koji ostanu do samog kraja.

– Biće ovo jako teško prvenstvo za one koji ostanu do samog kraja jer će neko odigrati osam utakmica za 14 ili 15 dana. Dodajte na to i putovanja… Duga faza će pogtovo biti teška. Ukrštamo se sa tri tima koji ravnopravno teže osvajanu medalje. Izdvojio bih Letoniju koja ima brutalan talenat i kvalitet. Kanada nije toliko zvučno ime ali ako dođe sa svim najboljim igračima, onda je drugi favorit turnira. Ili je to možda Francuska koja ima gomilu sjajnih igrača. Posle Amerikanaca možda i najbolje. – zaključio je Sakirolo.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter