0
Fudbal

FOTO: HotSport

MLADOST NOSI BODOVE IZ NIŠA: Nastavlja se rezultatska kriza Radničkog! (FOTO)

Objavljeno: 30.04.23 u 19:10

Velika pobeda za ekipu iz Lučana!

Fudbaleri niškog Radničkog su danas od 17 časova dočekali Mladost iz Lučana na gradskom stadionu ’Čair’ u okviru trećeg kola plej-aut Mozzart Bet Superlige Srbije te doživeli poraz – 2:1.

Prvo poluvreme:

Već u prvom minutu gužva u kaznenom prostoru Radničkog, ali Rosić raščišćava to. Sjajna šansa za domaće u 3. minutu, Škrbić je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Stamenković odbranio šut.

Imale su Nišlije odličnu priliku da povedu u 13. minutu. Pejović je uposlio Belakovića, a ovaj je dodao do Skrbića, ali je on šutirao pravo u Stamenkovića. U nastavku bolja igra Radničkog, imali su veći posed lopte i kontrolisali utakmicu, ali ništa konkretno nisu uradili.

FOTO: HotSport

 

Sjajan prodor Mićina u 25. minutu po desnoj strani, koji je dodao Petrova, ali je on sa 7,8 metara loptu prebacio preko gola. Imali su gosti šansu da povedu u 28. minutu kada je Tomić šutirao sa distance pored leve stative.

U 37. minutu nova prilika za Radnički nakon cenraešuta Basilea, lopta dolazi Stojanovića koji je šutirao sa 16 metara, ali nedovoljno precizno, jer je lopta otišla pored leve stative.  U 41. minutu domaći fudbaleri su imali  sjajnu šansu za pogodak. Centaršut Basilea sa pola terena, lopta dolazi do Škrbića koji je spušta do Petrova na peterac, ali je njegov šut odbranio Stamenković. Na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

FOTO: HotSport

 

Drugo poluvreme:

Na početku drugog poluvrmena ekipa Mladosti je stvorila sjajnu priliku. Greška odbrane domaćih, a loptu je uzeo Silađi koji je šutirao, ali je Rosić odbranio. Nakon toga, jedna čudna situaciju u kojoj je štoper Radničkog Marjanović umalo postigao autogol. Hteo je da vrati do svog golmana, ali je to uradio malo jače, tako da je Rosić opet spasao svoj tim.

Fudbaleri Mladosti su došli u vođstvo u 57. minutu posle sjajne akcije. Mladi Jojić je probio po levoj strani i uputio sjajan centaršut u peterac, a Varjačić je loptu zahvatio polu volejem u dalju ugao golmana Rosića.

FOTO: HotSport

 

Radnički je imao odličnu priliku za izjednačenje u 63. minutu, kada je Etongu probio po sredini i uputio pas ka Škrbića, ali je šutirao u Stamenkovića. Nakon kornera lopta dolazi do Mičina, ali on pogađa prečku.

Domaći su u 67. minutu došli do izjednačenja. Basile je dobacio do Mićina koji se snašao u šesnaestercu i poslao loptu u dalji ugao golmana Stamenkovića. Fudbaleri Radničkog su pokušavali, imali veći posed lopte i kontrolu igru, ali se ekipa iz Lučana dobro branila.

U 83. minutu velika greška odbrane gostiju, lopta dolazi do Ajdara koji je promašio stopostotnu šansu za Nišlije kada je sa pet metarra loptu poslao preko gola.

Igrači Radničkog su napravili penal u 85. minutu, a precizan sa bele tačke bio je Milošević i doveo ekipu Mladosti u novo vođstvo od 2:1. Domaći su u 87. minutu pokušali da ugroze gol Stamenkovića, kada je Marjanović šutirao sa distance, ali je iskusni bivši golman Zvezde odbranio. Nova prilika za Radnički u 92. minutu. Šutirao je Marjanović sa velike udaljenosti, ali preko gola.

FOTO: HotSport
1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter