0
Košarka

FOTO: KK Mega/STARSPORT

FENOMENALNO KADETSKO FINALE SRBIJE: Drezgiću falio skok za tripl-dabl – Partizan stigao -24, pa na kraju poklekao protiv Mege!

Objavljeno: 30.04.23 u 20:25

Košarka u Srbiji ima svetlu budućnost.

Svi ljubitelji košarke danas su imali priliku da u Štark areni gledaju spektakularno kadetsko finale Srbije, u kom su se sastale ekipe Partizana i Mege. Titulu prvaka naše zemlje, osvojili su košarkaši Mege, pošto su slavili rezultatom 77:84, nakon 40 minuta ogromne borbe.

Silovito je krenula ekipa Mege od samog starta, u jednom momentu je imala i +24, ali se crno-beli nisu predali. Neverovatnu partiju odigrao je Savo Drezgić, momak koji je debitovao i za prvi tim Partizana na Kupu Radivoja Koraća, a postigao je čak 38 poena, uz 10 asistencija i 9 skokova, za indeks korisnosti od neverovatnih 53.

Drezgić je igrao kao pravi lider, pogađao je i razigravao, pa su crno-beli uspeli da nadoknade ogroman zaostatak i u jednom momentu i povedu. Ipak, talentovana ekipa Mege, uspela je da odbije nalet Partizana, da iskoristi pojedine greške i tako prelomi utakmicu u svoju korist.

Pored Drezgića, u ekipi Partizana istakao se Pilsnić sa 15 koševa. Na drugoj strani, u ekipi Mege, najbolji su bili Lazarevski sa 18 i Nikolić sa 16 poena, dok je Sibi ubacio 13.

I pored poraza Partizana, za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Savo Drezgić, koji je u proseku beležio neverovatnih 31.7 poena, 10.7 asistencija i 7 skokova.

Treće mesto zauzela je ekipa Borca, koja je savladala Crvenu zvezdu rezultatom sa 95:74.

Podsećamo, Partizan je u polufinalu savladao Crvenu zvezdu sa 88:81, dok je Mega bila bolja od Borca sa 66:60.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter