0
Košarka

head coach Svetislav Pesic Srbija - Turska kvalifikacije za svetsko prvenstvo, FIBA Beograd, Srbija, 14.11.2022. Novembar 14. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SRBIJA DANAS DOBIJA PROTIVNIKE ZA MUNDOBASKET: Oglasio se i Pešić! (VIDEO)

Objavljeno: 29.04.23 u 08:15

Selektoru svejedno.

Svetsko prvenstvo u košarci će se ove godine održati od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu, a društvo joj prave, Francuska, Slovenija i Litvanija, što znači, da se ’orlovi’ neće naći u grupi sa ovim selekcijama.

Selektor naših košarkaša Svetislav Pešić je prokomentarisao očekivanja žreba. Rekao da nema nikakvih želja uoči žreba, jer je sistem takav, kakav je.

– Nemam nikakvih želja uoči žreba, zato što je sistem takmičenja takav, kakav je. Možemo u prvoj fazi (osam grupa po četiri, prim.aut) da dobijemo uslovno lakšu grupu, a kasnije već ne znaš šta može da te sačeka. Pa i tada možda dobro prođeš. Ali onda kreću biti ili ne biti utakmice i ko zna na koga ćeš da naletiš. – započeo je.

Istakao je da je važno da obezbede olimpijsku vizu za sledeću godinu.

– Važno je ko će nam biti protivnik u prvom meču na SP, prvenstveno zbog adaptacije. Znači, ništa od mojih želja protiv koga ćemo da igramo, osim da obezbedimo olimpijsku vizu za sledeću godinu. Selekcije SAD i Kanade su veliki favoriti, pa slede dve najbolje evropske selekcije za put na OI 2024, neće biti lako. – zaključio je Pešić.

Košarkaši Srbije sigurno neće igrati u Japanu, pošto su se oni odlučili ipak za Sloveniju, pa će naši reprezentativci grupnu fazu igrati u Indoneziji ili na Filipinima, dok će eliminaciona faza biti igrana u Manili. Celoj manifestaciji na kojoj će naša država saznati protivnika prisustvovaće i Dragan Tarlać sportski direktor najbolje srpske reprezentacije i generalni sekretar KSS Zlatko Bolić.

Branilac titule je Španija, dok žreb je zakazan za subotu za 13.30.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter