0
Košarka

Ostoja Mijailović (FOTO. Starsport)

OSTOJA MIJAILOVIĆ SE OBRATIO NAVIJAČIMA: „Klubovi moraju da plate – nesportsko ponašanje mora biti kažnjeno!“

Objavljeno: 29.04.23 u 22:30

Izneo svoje viđenje situacije!

Košarkaši Partizana Mozzart Bet vode sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv ekipe Reala i nalaze se na pragu plasmana na Fajnal-for elitnog takmičenja.

Obe pobede crno-beli su ostvarili u Madridu, međutim, drugi meč je obeležila opšta tuča igrača na terenu, zbog kojeg je na kraju meč i završen i pre isteka 40 minuta.

Ovim povodom oglasio se prvi čovek Partizana, Ostoja Mijailović.

Ostoja Mijailovic Partizan – Cedevita Olimpija ABA Liga Beograd, Srbija 25.3.2023. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

 

Moram da kažem, Real je jedan od šest klubova koji je glasao da Partizan igra Evroligu. To nećemo nikada zaboraviti Realu, kao ni ostalim klubovima koji su glasali za nas. Željko je sa Realom osvojio jednu titulu Evrolige. Ova situacija, nesportsko ponašanje mora biti kažnjeno. Klubovi moraju da plate. Savet je da se ovakve stvari ne dešavaju, nekima mogu životi, karijere da budu ugroženi. Igrači su borci, daju sve od sebe. To je trenutak koji se dogodi, a svima bude kasnije žao. To se dogodilo u 10 sekundi. To je greška aktera, učesnika. To ne sme da se događa. Od strane Reala smo bili jako dobro dočekani u Madridu. – poručio je predsednik crno-belih.

Podsećamo, od igrača Partizana kažnjeni su Kevin Panter (dve utakmice) i Matijas Lesor (jedna utakmica), dok će klub morati da plati 50 hiljada evra.

Sa druge strane Real je takođe kažnjen sa 50 hiljada evra, dok će Jabusele odraditi pet mečeva suspenzije, dok će Gabrijel Dek propustiti jedan meč.

Šansu da reše seriju crno-beli imaju u utorak kada će u beogradskoj ‘Štark’ Areni dočekati madridski klub.

6
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter