0
Košarka

Head coach Aleksandar Djordjevic Crvena Zvezda v Fenerbahce -Euroleague 2021/22 Beograd, 27.02.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

OGLASIO SE SALE ĐORĐEVIĆ PRVI PUT NAKON ŽREBA: „Čast mi je da vodim Kinu na SP protiv svoje zemlje!“

Objavljeno: 29.04.23 u 22:55

Žreb ga spojio sa Srbijom!

Košarkaška reprezentacija Srbije danas je saznala rivale protiv kojih će igrati u grupnoj fazi Mundobasketa. U pitanju su selekcije Kine, Portorika i Južnog Sudana.

Upravu reprezentaciju Kine predvodi nekadašnji selektor Srbije, Aleksandar Đorđević.

Za mene je velika čast da vodim reprezentaciju Kine protiv svoje zemlje na SP. Lično, biće to utakmica sigurno puna emocija i velikog ponosa, a sa druge strane, Srbija je jedan od pretendenata na medalju, veliki favorit u našoj grupi. Što se tiče preostala dva protivnika, nezgodni, atletski spremne ekipe. Portoriko sa velikim iskustvom na ovakvim takmičenjima. Južni Sudan toga nema, ali ima izuzetnu selekciju sa kojom je uspeo da se izbori za ovo takmičenje. To su prve impresije. – kazao je nekadašnji selektor Orlova u izjavi za Sport Klub.

Aleksandar Djordjevic 3.12.1018. Decembar 3. 2018. Beograd, Srbija, Srbija – Grcka, kvalifikacije za svetsko prvenstvo FIBA (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

 

Što se tiče reprezentacije koju on predvodi – plan i program priprema i prijateljskih mečeva već je spreman.

Svi već pričamo o tome šta nas čeka. Razmišljam kako već sutra da krenem na najbolji mogući način, u najboljem pravcu. Pripremamo polako sve što je neophodno za početak priprema za jedno ovakvo nadmetanje. Naravno, da već sve imamo spremno, odlučeno, prijateljske utakmice, ništa se ne menja što se nas tiče. – zaključio je Đorđević.

Aleksandar Djordjevic Srbija – Estonija Serbia – Estonia Basketball FIBA World Cup qualifyer Belgrade, Serbia on September 16. 2017. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

 

Podsećamo, Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 10. septembra, a održaće se u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter