0
Košarka

FOTO: Twitter/@sixers

NIŠTA OD VELIKOG POJAČANJA: Džoel Embid neće igrati za Francusku na Mundobasketu!

Objavljeno: 29.04.23 u 17:15

Razlog je ženidba!

Selekcija Francuske biće jedan od glavnih favorita na predstojećem Mundobasketu koji se održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Ipak, u pohod na zlato moraće da krene bez velikog pojačanja koje je bilo najavljeno još prošlog leta.

Naime, Vensan Kole, selektor Galskih petlova potvrdio je da su veoma mali izgledi da će Džoel Embid igrati za Francusku na Mundobasketu uprkos tome što se to možda i očekivalo.

head coach Vincent Collet France – Italy, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, quarter-final, Francuska – Italija 11.9.2022. Berlin, Germany photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

 

Džoel još nije doneo konačnu odluku ali su mali izgledi da će igrati za reprezentaciju ovog leta. To ne menja činjenicu da bi mogao da igra za nas godinu dana kasnije. Ovog leta se ženi, a svadba baš pada u nezgodnom trenutku, usred priprema. Imaće dovoljno vremena da donese konačnu odluku za naredno leto a i nama će biti potrebno vremena za određene procedure u FIBA. – rekao je Kole.

Momak rođen u Kamerunu ima još i francusko te američko državljanstvo, a glavni cilj je spremiti ga da zaigra za Francusku na Olimpijskim igrama u Parizu gde će Francuzi krenuti u pohod na osvajanje zlata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter