0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA TRIJUMFOM ZAPOČELA ČETVRTFINALNU SERIJU ABA LIGE: Zadar nije imao šta da traži u Beogradu! (FOTO)

Objavljeno: 28.04.23 u 21:45

Lak trijumf crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su ekipu Zadra u prvom meču četvrtfinala AdmiralBet ABA lige rezultatom 100:73. Crveno-beli su od starta meča imali fenomenalne procente šuta, pa je već na poluvremenu bilo 58:36, dok su isti nivo igre prikazali i u nastavku.

Gospodarili su domaći terenom, iskoristili su svaku grešku Zadrana i tako lako odbranili domaći teren. Duško Ivanović je imao priliku da na kraju podeli minutažu svojim košarkašima, koji su upisali timsku pobedu. Naredni meč na programu je osmog maja u Zadru.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Filip Petrušev i Nemanja Nedović sa po 16 poena, dok je Luka Mitrović upisao 13. Na drugoj strani, bolji od ostalih bio je MVP ABA lige Luka Božić sa 18 koševa, dok je Ramljak ubacio jedan manje.

PRVO POLUVREME:

Utakmica je počela poenima Dejvisa, dok je za crveno-bele meč otvorio Fakundo Kampaco trojkom. Brzo su gosti uzvratili, preko Lakića, a na drugoj strani, novu trojku je pogodio Filip Petrušev.

Igralo se poen za poen u Pioniru, koji ovog puta nije popunjen, kao što je to bio slučaj u nekim prethodnim mečevima. Ipak, crveno-bele to nije omelo, a nove poene postigao je Lazarević uz prekršaj za 11:9, dok je nakon trojke Nedovića bilo 14:11, zbog čega su gosti tražili tajm-aut.

FOTO: STARSPORT

Posle trojke Drežnjaka, Mitrović je bio precizan, pa je nakon prve četvrtine na semaforu pisalo 25:20.

Znatno raspoloženiji bio je domaći tim u drugoj četvrtini, gde je nekoliko trojki odvojilo ekipu Duška Ivanovića. Dve je pogodio Ognjen Dobrić, a Mitrovićev poen, doneo je Zvezdi 33:23.

Novu trojku, realizovao je Luka Vildoza, a kasnije je pogodio i Branko Lazić, težak šut nakon dva driblinga za 39:28. Već u narednom posedu, Ognjen Dobrić je faulirao Darija Drežnjaka, koji je iznudio 3 slobodna bacnja. Uspeo je hrvatski košarkaš da bude stoprocentan sa linije penala, a za crveno-bele Bentil je dobro odigrao na niskom postu za povratak na 10 razlike.

FOTO: STARSPORT

Trojka Nemanje Nedovića, donela je Crvenoj zvezdi +18, a Zadar nije uspeo da realizuje nekoliko uzastopnih napada. Još jedan pogodak Nemanje Nedovića iza linije 6.75 metara, raspalio je publiku u dvorani. Sjajan prodor Kampaca, u jednom dobrom napadu Crvene zvezde, doneo je crveno-belima nove poene, a u narednoj akciji, Drežnjak je postigao svoj jedanaesti poen.

Sve u svemu, deluje da je Zvezda nakon prvih 20 minuta na putu da zabeleži trijumf u prvoj utakmici četvrtfinala AdmiralBet ABA lige.

DRUGO POLUVREME:

Nastavila je Crvena zvezda i u drugom poluvremenu tamo gde je stala u prvom, pa je treću deonicu otvorio FIlip Petrušev flouterom. Crveno-beli su igrali izuzetno agresivno, čemu svedoči podatak da su izabranici Duška Ivanovića posle 70 sekundi izašli iz bonusa.

Prava serija Filipa Petruševa, koji je nakon novih poena, ubacio trojku iz ćoška za 70:41. Uspeo je Zadar koliko toliko da se stabilizuje, oa je nakon trojke Šantelja na semaforu pisalo 76:51.

Zadržali su crveno-beli razliku iz prvog poluvremena, ali su je i povećali za 3 poena, pogotkom Luke Vildoze za 78:53.

FOTO: STARSPORT

Dobili su u nastavku priliku i igrači koji do sada nisu, ili su malo igrali, a za Zvezdu je novu trojku pogodio Marković. Nije bilo realno da crveno-beli zadrže neverovatne procente šuta u nastavku, ali su crveno – veli i dalje bili izuzetno raspoloženi za igru.

Poenima Markovića i Bentila, Zvezda je pvoela sa 92:59, a deluje da sada igrači Zadra, jedva čekaju da se meč završi.

Crveno-beli su potom utakmicu mirno priveli kraju i slavili su rezultatom 100:73.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter