0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

RASPUCANA ZVEZDA DOMINIRA PROTIV ZADRA: Crveno-beli šutirali trojke 10/14 u prvom poluvremenu! (FOTO)

Objavljeno: 28.04.23 u 20:47

Prošlo je prvih 20 minuta utakmice. 

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet u četvrtfinalu AdmiralBet ABA lige igraju protiv ekipe Zadra, a prvi susret ove serije, počeo je od 20 časova. Nakon 20 minuta igre, crveno-beli vode sa 58:36, dok je sve to, obeleženo fantastičnim šutem srpskog šampiona za tri poena.

Najefikasniji u domaćim redovima je Nemanja Nedović sa 13 poena, dok je Kampaco dodao 8. Na druoj strani, najbolji je bio Drežnjak sa 11 koševa.

Utakmica je počela poenima Dejvisa, dok je za crveno-bele meč otvorio Fakundo Kampaco trojkom. Brzo su gosti uzvratili, preko Lakića, a na drugoj strani, novu trojku je pogodio Filip Petrušev.

Igralo se poen za poen u Pioniru, koji ovog puta nije popunjen, kao što je to bio slučaj u nekim prethodnim mečevima. Ipak, crveno-bele to nije omelo, a nove poene postigao je Lazarević uz prekršaj za 11:9, dok je nakon trojke Nedovića bilo 14:11, zbog čega su gosti tražili tajm-aut.

FOTO: STARSPORT

Posle trojke Drežnjaka, Mitrović je bio precizan, pa je nakon prve četvrtine na semaforu pisalo 25:20.

Znatno raspoloženiji bio je domaći tim u drugoj četvrtini, gde je nekoliko trojki odvojilo ekipu Duška Ivanovića. Dve je pogodio Ognjen Dobrić, a Mitrovićev poen, doneo je Zvezdi 33:23.

Novu trojku, realizovao je Luka Vildoza, a kasnije je pogodio i Branko Lazić, težak šut nakon dva driblinga za 39:28. Već u narednom posedu, Ognjen Dobrić je faulirao Darija Drežnjaka, koji je iznudio 3 slobodna bacnja. Uspeo je hrvatski košarkaš da bude stoprocentan sa linije penala, a za crveno-bele Bentil je dobro odigrao na niskom postu za povratak na 10 razlike.

FOTO: STARSPORT

Trojka Nemanje Nedovića, donela je Crvenoj zvezdi +18, a Zadar nije uspeo da realizuje nekoliko uzastopnih napada. Još jedan pogodak Nemanje Nedovića iza linije 6.75 metara, raspalio je publiku u dvorani. Sjajan prodor Kampaca, u jednom dobrom napadu Crvene zvezde, doneo je crveno-belima nove poene, a u narednoj akciji, Drežnjak je postigao svoj jedanaesti poen.

Sve u svemu, deluje da je Zvezda nakon prvih 20 minuta na putu da zabeleži trijumf u prvoj utakmici četvrtfinala AdmiralBet ABA lige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter