0
Evroliga

FOTO: Youtube/Screenshot

BARSELONA NA KORAK OD FAJNAL FORA: Velika drama u Grčkoj pripala Fenerbahčeu za izjednačenje u seriji! (VIDEO)

Objavljeno: 28.04.23 u 22:58

Zanimljivo veče u Evroligi.

Ljubitelji evropske košarke, imali su još jednu priliku da uživaju u igri pod obručima, za šta su se pobrinuli četvrtfinalisti Evrolige. U prvom meču dana, Barselona je još jednom odbranila domaći teren, savladavši Žalgiris za 2:0 u seriji, dok je Fenerbahče u dramatičnoj završnici slavio u Grčkoj protiv Olimpijakosa.

Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa slavili su rezultatom 89:81, znatno teže nego što je to bio slučaj u prvom susretu ova dva tima. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Veseli sa 26 poena, dok je Mirotić postigao 22.

Na drugoj strani, istakao se Brazdeikis sa 20 koševa. Sledeći meč, na programu je u Kaunasu 3. maja, gde će Barselona imati priliku da završi posao i plasira se na F4.

Prava poslastica za navijače viđena je ipak u Pireju, gde je Fenerbahče napravio brejk i iznenađenje savladavši Olimpijakos sa 78:82 za 1:1 u seriji. Nakon furiozne prve deonice domaćih,Fenerbahče se vratio u igru, a u pravom rolerkosteru u četvrtfoj četvrtini došao je i do pobede.

Goste je predvodio Karsen Edvards sa 16 koševa, dok su Motli i Hejs-Dejvis dodali po 15. Na drugoj strani, najbolji subili Slukas i Vezenkov sa po 18 poena.

Što se tiče srpskih košarkaša, u duelu Barselone i Žalgirisa, Nikola Kalinić je za oko 15 minuta ubacio 8 poena, uz 2 skoka i asistenciju, dok je u trijumfu Fenerbahčea Marko Gudurić za oko 17 minuta zabeležio 8 poena, 4 asistencije i 2 skoka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter