0
AdmiralBet ABA Liga

Branko Lazic (L) and Head coach Dusko Ivanovic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Zalgiris Kaunas at Aleksandar Nikolic Hall on December 13, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA VEĆ U PETAK PROTIV ZADRA: Ivanović i Lazić pričali o početku plej-ofa AdmiralBet ABA lige! (VIDEO)

Objavljeno: 27.04.23 u 16:27

Očekuju ih borbe za odbranu trofeja u regionalnom takmičenju.

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet će u četvrtfinalu AdmiralBet ABA lige igrati protiv ekipe Zadra, u plej-of seriji na 2 pobede. Prvi meč igra se već u petak od 20 časova u hali Aleksandar Nikolić, a u susret tom duelu, medijima su se obratili trener crveno-belih Duško Ivanović i kapiten Branko Lazić.

– Plej-of je jedno vrlo interesantno takmičenje i daje mogućnost svim ekipama. Imamo prednost domaćeg terena, ali plej-of je interesantan jer svi mogu da pobede. Mi poštujemo ekipu Zadra jer je uspela da pobedi ovde, vodili su 20 razlike. Imaju kvalitetne igrače koji mogu da igraju na različitim pozicijama i tako stvaraju problem. Nadam se da ćemo biti fokusirani, da ćemo imati energiju i da ćemo odigrati onako kako bi trebalo u utakmicama plej-ofa, posebno u prvom meču – počeo je Ivanović.

Govorio je trener Crvene zvezde i o formi u kojoj se ekipa nalazi, a napomenuo je da će uskoro svi biti spremni.

– Mislim da smo u idealnoj formi i da sam zadovoljan. Da nisam zadovoljan, ne bi bilo dobro. Mislim da je ekipa u optimalnoj situaciji da počnemo plej-of. Džon (Holand) kada dobije šansu iskoristi je na pravi način. Za svakog trenera je dobro da ima sve igrače na raspolaganju, a samo 12 mogu da igraju. Ben jepočeo da trenira sa ekipom, odradio je trening. Biće spreman, a da li će biti spreman sutra, ne znam.

Kapiten srpskog šampiona Branko Lazić, istakao je da će protiv Zadra biti teško, ali da se nada podršci navijača.

– I ove sezone smo stigli do plej-of serije, gde ćemo se ove godine sastati sa ekipom Zadra koja ima aktuelnog MVP-a i sigurno je da će biti izuzetno teško. Bez obzira na to, znamo naš cilj i držaćemo se do samog kraja. Nadamo se da ćemo uz pomoć naših navijača i pune hale doći do željenog rezultata.

Što se tiče svog zdravstvenog stanja, Lazić je otkrio da je već dugo u trenažnom procesu.

– Ja sam već u trenažnom procesu od nekih 15 do 20 dana. Sigurno da je bilo teško posle 6, 7 nedelja pauze ponovo krenuti sa treninzima i pripremama. Zadovoljan sam u kakvom sam stanju, s obzirom na pauzu koju sam imao. Sigruno je, kako plej-of serija bude odmicala da će sve biti na većem nivou.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter