0
Košarka

Kosarka,.Agroziv Superliga season 2012-2013.Crvena Zvezda v Mega Vizura.Sasa Avramovic right and Igor Rakocevic.Belgrade, 05.20.2013..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SRPSKI KOŠARKAŠ ZBOG NAMEŠTANJA DOBIO DOŽIVOTNU SUSPENZIJU: Bio je i MVP lige, a sve sumnje je potvrdila FIBA!

Objavljeno: 27.04.23 u 16:54

Važio je za velikog talenta.

Srpski košarkaš Saša Avramović, dobio je doživotnu zabranu igranja od strane FIBA. Prema navodima slovačkih medija, Avramoviću se na teret stavlja nekoliko stvari – rušenje integriteta igre, klađenje, ali i nameštanje rezultata utakmica u kojima je učestvovao.

FIBA je protiv srpskog košarkaša sakupila niz dokaza, a pomenuti slovački portal je otkrio samo određene detalje.

– FIBA je donela tešku odluku. Avramoviću je doživotno zabranjeno učešće na takmičenjima koja se organizuju pod zastavom Međunarodne košarkaške federacije. Dokazali su da je kriv zbog kršenja etičkog kodeksa i integriteta, klađenja i manipulacije takmičenjima – navodi se u tom tekstu.

Povodom ovog slučaja oglasio se i generalni sekretar KS Slovačke Andrej Kufa, koji je istakao da žali što su sumnje potvrđene.

– Žalimo što su sumnje potvrđene, ali jasno je da FIBA s najvećom ozbiljnošću shvata integritet u košarci. Verujem da će ova sankcija odvratiti sve moguće nameštače utakmica od njihovih aktivnosti. Na kraju, biće bolje za ligu, jer se i ranije govorilo da više igrača učestvuje u sličnim aktivnostima, bilo da je to njihova inicijativa ili inicijativa organizovanih grupa koje postoje i u velikoj meri utiču na utakmice preko igrača, sudija i slično – istakao je generalni sekretar Košarkaškog saveza Slovačke Andrej Kufa.

Avramović je inače Čačanin, a ponikao je u tamošnjoj Mladosti, gde je i počeo sa seniorskom košarkom. On je potom 3 godine proveo u Megi, a zatim je nastupao za Kumanovo, Košice i Vršac.

Zatim je 2017. godine potpisao ugovor sa ekipom Iskra iz Slovačke, gde je dobio i MVP priznanje. Nastupao je i za košarkašku reprezentaciju Srbije na OI mladih u Singapuru 2010. godine, ali i za ostale mlađe reprezentativne kategorije.

BONUS VIDEO:

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter