0
AdmiralBet ABA Liga

Nenad Stefanovic Crvena Zvezda - FMP, ABA liga, 24.10.2022. Beograd Srbija photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

NENAD STEFANOVIĆ PRED CEDEVITU: „Biću zadovoljan ako serija ode u treću utakmicu“!

Objavljeno: 27.04.23 u 13:45

Šef stručnog štaba „Pantera“ je veoma ponosan na svoje igrače

Košarkaši FMP-a gostuju Cedeviti u okviru prvog meča plej-ofa AdmiralBet ABA lige. Meč se igra u Ljubljani u subotu od 18 časova i 30 minuta.

Trener kluba iz Železnika, Nenad Stefanović, je govorio uoči prvog meča i očekivanjima ekipe za ovu sezonu.

Veliko je zadovoljstvo što smo drugu godinu zaredom u plej-ofu. Drago mi je posebno zbog toga što je FMP pre dve godine bio u poziciji da je Mega bila ubedljivo ispred, a Borac nas izbacio u Superligi. Sada smo treći srpski tim, drugu godinu zaredom i to mi pričinjava zadovoljstvo. Bili smo iza velike četvorke i te me stvari raduju, da je FMP kao klub došao u poziciju da se govori da je očekivano da se nađe u plej-ofu – rekao je Stefanović.

Iako mnogi smatraju da glavna zvezda slovenačke ekipe, Jogi Ferel, neće biti u sastavu zbog povrede, Stefanović sprema ekipu kao da će igrati.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Znamo s kim igramo, dobro se poznajemo. Imali su promenu trenera i neke nove stvari koje su uveli u igru. Glavno je da li će Ferel igrati jer nije u sastavu već mesec dana. Mi se spremamo kao da je u tu, a dobro je i to što uporedo imamo mečeve domaćeg prvenstva kao što je bio ovaj protiv Spartaka.

FMP je prošle sezone poražen od Budućnosti sa 2-0, zbog čega perpektivni stručnjak priželjkuje da njegova ekipa ovog puta uvede seriju u majstoricu.

Prošle godine smo izgubili od Budućnosti 2:0 u seriji, ali sam tada bio zadovoljan jer smo dali sve od sebe pošto smo bili u lošoj situaciji. Tako je i sada, oni su favoriti. Imam žal što ove sezone nismo imali bar pobedu više. Sada bi me zadovoljilo to da makar serija ode na tri utakmice.

Jedan od najboljih igrača srpske ekipe, Aleksa Stepanović, rekao je da uspeh „Pantera“ leži u odbrani i zaustavljanju tranzicije Cedevite.

 

Aleksa Stepanovic (R) and Zach LeDay during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and FMP Zeleznik at Stark Arena on December 19, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Očekuje nas teška utakmica, imamo skor 1-1 sa njima, kao i prošle godine. Iskusna su ekipa koju predvode Adams i Ferel i pod košem je najbitnije zaustaviti Alena Omića. Znaju da igraju, trebalo bi da zaustavimo tranziciju i znamo da neće biti lako. Imamo šansu, pokazali smo to ove sezone, verujem da imamo čemu da se nadamo – istakao je Stepanović.

Drugi meč igra se u Železniku 6. maja.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter