0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

PARTIZAN U SITUACIJI U KOJOJ DUGO NIJE BIO: Upitna i četvrta pozicija! (FOTO)

Objavljeno: 26.04.23 u 10:35

Loše stanje u Humskoj.

Fudbaleri Partizana danas od 18:30 dočekuju Crvenu zvezdu u 170. večitom derbiju. Pitanje šampiona države je rešeno zvanično u prošlom kolu, pobedom ’crvenobelih’ nad TSCom rezultatom 4:1. ’Crnobeli’ ovaj derbi dočekuju u nimalo dobroj situaciji. Trenutno se nalaze na četvrtvoj poziciji sa 57 bodova, koliko ima i petoplasirana Vojvodina, a tribinaena stadonu Partizana večeras će biti prazne, jer je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila ’grobare’ zbog nereda na utakmici protiv Čukaričkog.

Ukoliko ne pobede danas, a Vojvodina ostvari trijumf nad Radničkim 1923 iz Kragujevca, ’crnobeli’ bi mogli na petu poziciju. Bio je Partizan dva puta treći od 1991. do danas: jednom kada je Obilić bio šampion, drugi put pre neku godinu kada je niški Radnički razdvojio večite. Ali, nikada ispod te treće pozicije.

FOTO: Starsporr

Više od 30 godina Partizan nije tako loše završio sezonu, kako mu sada preti. Poslednji put kada nije bio u prva tri bila je sezona 1989/90, kada je bio četvrti u velikoj četvorci jugoslovenskog fudbala. Tada su ispred njega bili Zvezda, Dinamo i Hajduk, danas ‘crvenobeloČukarički i TSC.

Sa četiri poraza u poslednjih pet kola, na dva poslednja duela sa Čukaričkim na kojima nije postigao ni gol, bez pobede u večitom derbiju od septembra 2019. godine, malo ko očekuje dobar rezultat danas. Novi poraz u derbiju, uz predstojeća gostovanja TSCu, pa Vojvodini doveo bi Partizan na ivicu da sklizne još niže na tabeli. Ova generacija, za koju mnogi tvrde da je najlošija u novijoj istoriji kluba iz Humske, imala bi po čemu da se pamti i tog surovog epiteta teško da bi se oprala u poslednjih nekoliko kola.

FOTO: Starsport

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter