0
Košarka

FOTO: YouTube/Screenshot

JOKIĆ ODVEO DENVER U POLUFINALE ZAPADNE KONFERENCIJE: Dramatična završnica meča! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 26.04.23 u 08:12

Novu tripl-dabl Srbina.

Košarkaši Denvera sinoć su savladalu Minesotu rezultatom 112:109 i tako stigli do 4:1 u seriji i plasirali se u polufinale Zapadne konferencije. Srpski košarkaš Nikola Jokić predvodio je Nagetse do trijumfa novim trip-dablom. On je postigao 8 poena, 17 skokova i 12 asistencija, zatim, slede ga Džamal Marej je sa 35 poena bio najefikasniji u redovima Denvera, Brus Braun i Aron Gordon su dodali po 14, KaldvelPoup je imao 10, a Majkl Porter Džunior osam poena i 10 skokova.

Kod Minesote su se istakli Entoni Edvards sa 29 i KarlEntoni Tauns sa 26 poena i 11 skokova, mada je ovaj prvi promašio taj šut za produžetak. Gober je imao 16 poena i 15 skokova.

Denver je meč otvorio kao da nisu želeli da pobede. Već u 6. minutu rival je imao dvocifrenu prednost (15:5),a sve je ličilo na katastrofu kada je Minesota sredinom prve deonice povela sa 27:12. U domaćem timu niko ništa nije mogao da ubaci, pa ni Jokić, da bi  Kristijan Braun pogodio trojku za 15:27 u veoma bitnom trenutku. Taj poen je povukao Nagetse koji su do kraja četvrtine smanjili na 22:29, uz četiri poena Jokića

Imao je Denver i +1 na poluvremenu, da bi u nastavku krenula rezultatska klackalica. Sredinom treće četvrtine Jokić je pogodio važnu trojku, svoju treću, pri rezultatu 72:67 za Minesotu, a u 34. minutu je imao 16 poena i po devet skokova i asistencija. Već dva minuta kasnije zabeležio je svoj osmi tripl-dabl u plejofu i kada i sada je samo na jednim zaostatka za Viltom Čemberlenom kada su u pitanju centri u NBA sa najvećim brojem u doigravanju.

Dodao je srpski košarkaš loptu Džamalu Mareju za 77:75 i na taj način stigao do 18 poena, 12 skokova i 10 asistencija.  Majkl Meloun ga je stavio  na klupu, malo da odmori na startu poslednje četvrtine, a egal Denvera i Minesote viđen je i posle 40 minuta (86:86). To je bio znak da se Jokić vrati u igru. Jeste promašio svoj prvi šut po povratku, ali je posle njegove asistencije Majkl Porter Džunior ubacio trojku za 89:86. Zatim je i Brus Braun istrčao kontru za +5 (91:86).

Vratila se Minesota brzo, Tauns je ubacio svoj 20. poen za 93:92, ali je koševima Jokića i Gordona sa penala Denver ponovo otišao na +5 (97:92) na četiri minuta do kraja. Na kraju, usledila je drama u kojoj je Jokić upisao osam poena, a Nagetsi su sačuvali poslednji napad.

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter