1
Evroliga

FOTO: KK Partizan Mozzart Bet @PartizanBC/ Twitter

PANTER JE SRUŠIO KRALJA: Kapiten Partizana trojkom u poslednjoj sekundi presudio Madriđanima! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 25.04.23 u 23:00

Nestvarna završnica u španskoj prestonici!

Košarkaši Partizana napravili su neverovatan podvig u prvoj utakmici plej-of serije Evrolige. Crno-beli su savladali Real u Madridu, zahvaljujući Kevinu Panteru koji je pogodio trojku za pobedu u poslednjoj sekundi. Izabranici Željka Obradovića slavili su rezultatom 87:89.

Neverovatan uspeh napravili su vicešampioni ABA lige i napravili veliki korak ka eventualnom iznenađenju i potencijalnom plasmanu na F4.

Prvi napad na utakmici pripao je Partizanu, jer se Alen Smailagić na skoku izborio za loptu. Uroš Trifunović je odmah krenuo na prodor, a Mario Hezonja ga je sprečio prekršajem. Polovičan sa linije slobodnih bacanja bio je Trifunović.

Hrvat je nakon faula promašio i šut za tri poena, a Ledej je jednom rukom poentirao i tako kaznio odbranu domaćih.

Promašio je Avramović trojku, a sjajnu kontru istrčao je Gabrijel Dek. Argentinac je promašio oba bacanja, ali Tavares je bio na pravom mestu i fauliran je na šutu. Snažni centar je realizovao oba penala.

Alen Smailagić je na asistenciju Kevina Pantera pogodio trojku, a Hezonja je uzvratio na identičan način.

Nastavio je Smailagić da koristi prednost u odnosu na Tavaresa, prvenstveno u brzini, ostao je sam na liniji 6,75 i pogodio novu trojku.

Dobijao je Smailagić gotovo sve duele sa Tavaresom i to je stvaralo ozbiljne probleme domaćem sastavu. Panter je fauliran u prodoru i sa linije penala povisio je na 5:11.

Loše je Real otvorio utakmicu, bez mnogo kreacije u ofanzivi i sa promašenim šutevima iz otvorenih pozicija. Drugu ličnu grešku, na identičan način, napravio je Smailagić. Dek je nastavio trend lošeg ivođenja bacanja, ali ovog puta je šutirao 1/2. Hezonja je promašio čist zicer ispod koša iako mu niko nije smetao.

Na velikih 6:14 povisio je nezaustavljivi Smailagić. Mladi centar je pogodio i treću trojku.

Tavares i Dek su napravili seriju 4:0, ali Avramović je uzvratio novom trojkom. Sve su gosti pogađali na startu meča.

Nakon tajm-auta Dek je ponovo prodorom iznudio slobodna bacanja. Bila je to peta timska lična greška crno-belih, a prva za Janisa Papapetrua. Argentinski reprezentativac je iz trećeg pokušaja šutirao bez promašaja sa linije bacanja.

Na asistenciju Džanana Muse smanjio je Dek na 14:17, ali Lesor je ‘iz odbojke’ vratio +5 srpskom predstavniku.

Srljao je Real u ofanzivi, a Partizan je to iskusno koristio. Ipak, nakon atraktivnog zakucavanja Valtera Tavaresa domaći su ponovo smanjili zaostatak.

Uprkos velikom broju promašenih bacanja Dek je najviše mučio Partizan. Smanjio je na 18:19, a prvo vođsvto domaćinu doneo je Jabusele (20:19).

Naneli je ubacio prve poene, da bi Jabusele vratio Real u vođstvo (22:21).

Hanga je faulirao Eksuma, a Australijanac je šutirao 1/2 za kraj prve deonice.

Real je prvi poentirao na startu druge deonice. Adam Hanga je poentirao pod faulom Lesora, a iskusni Mađar je realizovao dodatno bacanje.

Usledila su dva loša napada na obe strane terena, a seriju promašaja prekinio je trojkom Jabusele. Real je stekao tada maksimalnih 28:22.

Postepeno je rasla prednost domaćih. Nakon serije kraljevskog kluba od 8:0 Obradović je reagovao tajm-autom.

Odusustvo Poarijea značilo je da će Tavares imati daleko veću minutažu od uobičajene. Seriju domaćih prekinuo je karakterističnim izbačajem jednom rukom Zek Ledej.

Arbitri su izazvali lavinu negativnih rekacija na klupi Madriđana, s obzirom da su tri puta u nizu dosudili faul u napadu domačem timu.

Publika u ‘Vizink Centru‘ je negodovala, a Partizan je iskoristio trenutak i prišao na 30:28.

Trener Reala je nakon zakucavanja Matijasa Lesora zatražio tajm-aut.

Prvi je poentirao Real, ali sa brzih 0:5 Partizan se vraća u vođstvo. Najpre je Ledej pogodio sa poludistance, da bi u narednom napadu Panter postigao brzu trojku.

Smenjivale su se ekipe u vođstvo iz napada u napad, a Partizan je nastavio sa nestvarnim procentima šuta za tri poena. Raspucao se Kevin Panter, a trojkom se nadovezao i Dante Eksum.

Ponovo je Kevin Panter pogodio za tri, a na semaforu je pisalo 39:42.

Realizovao je kapiten crno-belih oba bacanja za 39:44. Realova nemoć u ofanzivi je ponovo došla do izražaja, a to je srpskom predstavniku pomoglo da poveća prednost na +7.

Jabusele je na trojkom smanjio na 42:46.

Ledej je pogodio dva penala za +6 i Hezonji je dosuđen treći faul.

Za 44:48 na poluvremenu uz zvuk sirene pogodio je Vilijams-Gos.

Igralo se koš za koš na startu trećeg perioda igre. Real je ponovo zapretio u uvodnim momentima, ali Partizan je potom uspeo da poveća vođstvo na +6. Smailagić je brzo zaradio treću ličnu grešku.

Pod faulom je zakucao Ledej, a to je nateralo Mateo Ćusa na novi tajm-aut. Krilni centar je realizovao bacanje, a na drugoj strani Rendolf je pogodio za tri.

Goreo je Smailagić od želje, ali je u žaru borbe napravio četvrti faul. Mladi centar je zbog toga morao na klupu ranije nego što je planirano. Real je izgledao prilično loše, s obzirom na činjenicu da nije mogao da kazni ni seriju neiskorišćenih napada Partizana.

Panter je ponovo izgubio loptu, a Najdžel Vilijams-Gos je pogodio sa poludistance iz trka. Trojka Kozera za 56:55 izazvala je erupciju oduševljenja među pristalicama domaćeg tima.

Delovalo je da će spomenuti pogodak koliko, toliko pojačati ritam meča, ali ekipe su konstantno grešile.

Nakon četiri minuta ‘posta’ Jam Madar je pogodio trojku. Lopta je stala na obruču, ali potom se vratila u koš na veliku sreću mladog Izrealca.

Musa je nakon prodora doneo izjednačenje domaćima, a to su bili njegovi prvi poeni. Jabuseleu je dosuđen novi prekšaj, a Lesor je šutirao 1/2 sa linije penala. Real je ponovo poveo 60:59, zahvaljujući atraktivnom potezu francuskog asa, Jabuselea.

Ledej je faulirao Musu na šutu za tri poena, a reprezentativac Bosne i Hercegovine je realizovao dva od tri penala.

Gabrijel Dek je hitrim prodorom naterao Džejmsa Nanelija na prekršaj. Argentinac je rutinski pogodio oba slobodna bacanja.

Domaći sastav je u odlučujući period meča ušao sa +1 (64:63).

Perfektnom odbranom Rudi Fernandez je iznudio grešku Eksuma. Džanan Musa je iz ogromne udaljenosti okušao sreću i pogodio trojku za +4. Sjajni šuter je reakcijom digao publiku na noge, a Obradović je reagovao kratkom pauzom.

Musa je ukrao još jednu loptu, prosledio istu do Vilijams-Gosa, a on je proigrao Jabuselea. Francuz je fauliran u reketu, ali promašio je oba bacanja.

Kazna je stigla već u narednom napadu. Jam Madar je večeras bio zaista srećne ruke. Ponovo je lopta izašla iz koša, ali se vratila i tako značajno pomogla crno-belima.

Dek je brzo iznudio bacanja i povisio na 69:68. Veliki hendikep snašao je Madriđane u drugom poluvremenu, jer zbog povrede Tavares nije ulazio u igru. Real je tako igrao bez klasičnog centra, s obzirom da Poarije iz istih razloga nije bio u sastavu.

Lesor je fantastično zakucao i oduševio srpske navijače, a ponovo se zaigralo u bržem ritmu. Najre je Dek pogodio ‘dugu dvojku’, da bi Lesor uneo Jabuselea u reket i pogodio za -1.

Gabrijel Dek je nastavio u fantastičnom ritmu i pogodio za 73:70. Trifunović je napravio loš faul, na igraču bez lopte i tako je Musi omogućio dva poklon penala koje je on realizovao.

Madar je promašio iz otvorene pozicije sa poludistance, a Dek je pogodio za dva preko Ledeja.

Nakon tajm-auta Obradovića Lesor je iznudio dva slobodna bacanja, koja je potom rutinski realizovao.

Očajne napade domaćeg sastava Partizan je kaznio na najbolji mogući način – trojkom Alekse Avramovića!

Real je nastavio da maši zicere, ali potom je Jabusele režirao potez utakmice. Rampa nad Lesorom je obeležila prvi meč ove serije. Na drugoj strani Dek je lako rešio situaciju sa Ledejom i pogodio za 79:75.

Vilijams-Gos je faulirao kapitena crno-belih, a Panter je kao i obićno pogodio oba penala.

Domaćin je vrlo loše izvodio slobodna bacanja, pa je Musa sa 1/2 povisio prednost na skromnih 80:77. Na drugoj strani najbolje moguće rešenje našao je Partizan. Panter je pogodio neverovatnu trojku pod faulom, a zatim realizovao i slobodno bacanje! Partizan je ponovo u vođstvu (80:81)!

Jabusele je promašio zicer, ali reagovao je sjajno na ofanzivnom skoku Rudi Fernandez. Legenda madridskog kluba je pogodila oba penala, a na drugoj strani brza dva poena ubacio je Eksum, a potom je iskoristio dodatno bacanje zbog faula.

Vilijams-Gos je iz nemoguće situacije poentirao za izjednačenje.

Sudije su ponovo dosudile faul u napadu Džananu Musi i Partizan je poveo 84:86 sa linije slobodnih bacanja.

Gabrijel Dek je na drugoj strani pogodio pod faulom i zatim vratio Real u vođstvo (87:86).

Najefikasniji igrač u redovima crno-belih bio je Kevin Panter sa 26 postignutih poena, tri skoka i šest asistencija. Pratio ga je Ledej sa 13, dok su Eksum, Ledej i Lesor dodali po 11. 

6
2

1 Komentara

  1. NEUMANJUJEM USPEH PARTIZANA ALI OVO NEMA VEZE SA SPORTOM,SUDIJA STOJI PORED MIROTICA I „NEVIDI“ GAZENJE NOGOM AUT LINIJE NA ZVEZDA BARSA , A PANTERU NE SUDI FAUL U NAPADU NAD MUSOM I OVAJ DA TROJKU I ULAZI SE U EGAL MEC…
    AVRAMOVIC NA „VITAMINIMA“ IGRAO 21 MINUT A TRIFUNOVIC 13,5 MINUTA .OSTALIM SRPSKIM IGRACIMA ZABRANJENO DA IGRAJU(ZATO STE KK KAMERUN),STO TAKODJE NEMA VEZE SA SPORTOM

    1
    5
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter