0
Evroliga

Željko Obradović (FOTO: Starsport)

OBRADOVIĆ GA ISTERAO SA TRENINGA, POSLE SU ZAJEDNO PILI ČIVAS: Čuveni košarkaš otkrio kako se napio nakon susreta sa Željkom!

Objavljeno: 25.04.23 u 14:42

„U jednom trenutku te nervira, a već u sledećem ti je najbolji prijatelj.“

Najbolji evropski trener Željko Obradović, poznat je kao neko ko ima poseban odnos sa svim svojim igračima. Devetostruki šampion Evrope, sada vodi Partizan, koji će večeras u prvom meču TOP 8 faze gostovati madridskom Realu, a pred taj susret, španska Marka se prisetila nekih anegdota vezanih za Željka Obradovića.

Obradović je tokom karijere vodio i Real Madrid i Partizan, sa oba tima je postao evropski šampion, a u susret narednom izazovu, saradnje sa Željkom se prisetio američki košarkaš Džo Arlauskas. On je sa srpskim stručnjakom upravo sarađivao u Madridu, a otkrio je kako ga je jedan dan Željko izbacio sa treninga, dok su se kasnije vrlo brzo pomirili.

– Jednog dana me je Željko čak izbacio sa treninga. Nisam bio fokusiran i poslao me je u svlačionicu… Onda je došao kod mene da izgladimo stvar tako što smo popili piće. Kući sam došao polupijan pošto sam sam popio flašu Čivasa. U jednom trenutku te nervira, a već u sledećem ti je najbolji prijatelj. Ume da se sprijatelji sa igračima, ima empatiju jer je i sam bio košarkaš… Razmišlja kao trener, ali ima filozofiju igrača i zna tačno kako da te ‘bocne’ da se pokreneš – rekao je Arlauskas.

head coach Zeljko Obradovic FMP – Partizan, ABA Liga, 3. April 2023. Beograd, Srbija (credit: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Još jedan od igrača koje je Željko trenirao u Realu, Roberto Nunjes, imao je samo lepe reči za Srbina.

– Ima trenera koji smsile plan i drže ga se do kraja ma šta god da se dogodilo neočekivano na utakmici. Obradović sve menja u sekundi zato što razmišlja unapred.

Luiđi Datome je jedan od omiljenih Željkovih igrača, a za svog bivšeg treninga, naveo je da podseća na Majkla Džordana.

Željko je posebna osoba. Uvek je iskren prema igračima. Podseća me na Majkla Džordana, od njega možete prihvatati stvari koje ne biste od drugih – istakao je Datome.

BONUS VIDEO:

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter