0
Evrokupovi

Aleksander Ceferin UEFA President meetings with Aleksandar Vucic President of Serbia on January 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ČEFERIN NAJAVIO HAOS: Utakmice Lige šampiona u Americi!?

Objavljeno: 25.04.23 u 19:11

Mnogi će se pobuniti protiv ovoga

Iz godine u godinu se priča o sve većim inovacijama u Ligi šampiona, najboljem fudbalskom klupskom takmičenju na planeti.

Već je odlučeno da će kroz koju sezonu biti započeta nova era pošto će sam format izgledati potpuno drugačije, a prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin otkrio je da postoje i nove ideje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Slovenac je govorio o tome da postoji jedna forma u kojoj bi se određeni broj mečeva Lige šampiona igrau u Sjedinjenim Američkim Državama.

Postoji ta mogućnost, već smo razgovarali o njoj. Imali smo Mundijal, pa ide Evropsko prvenstvo 2024. godine, a tu su i već zakazana finala Lige šampiona u Istanbulu ove godine, Londonu sledeće i Minhenu 2025. Pa posle toga je sve moguće – rekao je Čeferin.

Prvom čoveku UEFA makar valja odati priznanje što ne krije da je iza takve ideje – novac.

Fudbal je izuzetno popularan u SAD u poslednje vreme. Amerikanci su spremni da plate ozbiljnu sumu novca da bi gledali najbolje i ništa manje od toga. Oni prate evropski fudbal isto kao što evropski ljubitelji košarke prate NBA. To je vrlo važno i obećavajuće tržište za budućnost.

Otkrio je Čeferin i jedan zanimljiv detalj.

Ono što me je šokiralo je podatak da je finale Evropskog prvenstva 2020. godine bilo gledanije u SAD od finala NBA lige! Takođe, 30 utakmica sa tog EP je bilo na nivou Superbola. Zato smatram da radimo dobar posao. Znam da će uvek biti navijača koji će reći da nam je samo novac bitan, ali ponoviću hiljaditi put: mi 97 odsto zarađenog novca distribuiramo klubovima. Naravno da su naši prihodi ogromni, mada, voleo bih da budu još mnogo veći – poručio je Čeferin.

BONUS VIDEO:

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter