0
Košarka

Kup Radivoja Koraca, kup Srbije, cetvrtfinale Crvena Zvezda - Borac Cacak kosarka, Nis, Srbija 16.2.2023. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

BORAC SPREMAN ZA BARAŽ: „Da arhiviramo Budućnost – Helios dominirao ABA 2 ligom!“

Objavljeno: 25.04.23 u 12:10

Svesni su šta ih očekuje!

Večeras od 18 časova košarkaši Borca iz Čačka dočekuju ekipu Heliosa iz Domžala u okviru baraža za opstanak, odnosno ulazak u AdmiralBet ABA ligu.

Čačani su uspeli da u poslednjem kolu regularnog dela regionalnog takmičenja, pobedom u Podgorici nad ekipom Budućnosti, izbegnu direktno ispadanje u ABA 2 ligu.

Pred ovaj meč Dejan Mijatović, trener Borca, ističe da njegov tim mora da ‘arhivira’ meč u glavnom gradu Crne Gore.

U Podgorici smo napravili značajan korak, jer smo uspeli da izbegnemo direktno ispadanje iz takmičenja. Bili smo na najtežem mogućem ispitu, tako da čestitam momcima na obavljenom poslu. Ali moramo da arhiviramo Budućnost, jer nam sledi baraž, tako da glavni posao tek kreće. – započeo je Mijatović.

FOTO: Twitter/@ABA_League

 

Potom je analizirao ekipu Heliosa.

Helios je ekipa koja je, uz Krku, dominirala ABA 2 ligom. Helios je zasluženo igrao finale, u kom je jedna lopta sve odlučila. Ne bi bilo nezasluženo da je Helios slavio, bio je zaista sjajan. Reč je o odličnom timu, atletski je vrlo snažan, a ima odličnu spoljnu liniju. Igra brzo i odlučno u tranziciji. – kazao je trener Borca.

Njegova ekipa mora biti disciplinovana u napadu.

Što se tiče napada, moramo biti veoma disciplinovani. Moramo pametno tražiti tačke gde ćemo napadati Helios. Prva utakmica igra se u Čačku, što za nas ima veliki značaj. Tako da smo veoma usmereni na meč, a tokom svih 40 minuta koncentracija mora biti na visokom nivou. – zaključio je Mijatović.

Druga utakmica serije na programu je 28. aprila u 20 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter