0
Evroliga

FOTO: Starsport

SVETISLAV PEŠIĆ O UTAKMICI REALA I PARTIZANA: ‘Ni ta prednost domaćeg terena, na strani španskog kluba, neće biti odlučujuća!’ (FOTO)

Objavljeno: 24.04.23 u 10:33

Očekuje nas pravi spektakl.

Košarkaši Partizana su ove sezone napravili sjajan rezultat u Evroligi, plasiravši se u Top 8 fazu. Izabranici Željka Obradovića igraju odlično i u ABA ligi, gde su završili na prvom mestu i obezbedili domaći teren u plejofu.

Crnobeli’ će u utorak igrati protiv Real Madrid u Španiji. prvu od tri utakmice, a selekor reprezentacija Srbije Svetislav Pešić govorio je o tom susretu. On je Sportklub rekao da je Real uvek favorit, ali da već tri godine više nije to što je nekad bio.

-Real je uvek favorit, ne samo u predstojećem duelu, zahvaljujući bogatoj prošlosti, ali, onda dolazimo do sledećeg – već tri godine više nije što je nekad bio. Iz mnogo razloga, od raznih promena, povreda, nisu mogli da organizuju potencijal velikog broja igrača na koje računaju, pa da sve pretoče u rezultat koji se očekuje od takvog kluba. Ništa se nije promenilo ni u tekućoj sezoni, pa Partizan ako i nema veće šanse od njih, biće bar ravnopravan u seriji. – započeo je.

FOTO: Starsport

Dodao je da je za za razliku od Reala, Partizan svež I razigran.

-Madridski tim je star, mnogi prvotimci nisu fizički spremni ili su povređeni, pa su zato igrali ‘gore-dole’. Da su u top formi, imali bi veće šanse protiv crno-belih, koji su baš kako bi trebalo da se ‘izgleda’ uoči ovakvih utakmica. Za razliku od Reala, Partizan je svež, razigran, a što je najvažnije, pa tamo se zna, što bi mi rekli, ko kosi, a ko vodu nosi. Možda nemaju prednost u odnosu na čuvenog rivala, ali mogu da budu egal u sledećim okršajima. – nastavio je iskusni strateg.

Na kraju je istakao neverovatnu podršku koju Partizan ima u krcatoj Areni I da je to dobra prednost.

-U tom dvoboju, iz ove perspektive, teško da Real Madrid može da dobije tri utakmice, kao što je teško da Partizan izgubi isto toliko mečeva. Kod ovog četvrtfinalnog para, ni ta prednost domaćeg terena, na strani španskog kluba, neće biti odlučujuća. Jer, pravi domaći parket imaju crno-beli u krcatoj Areni. A jedan meč moraju da dobiju i na strani, u Madridu, pošto su takva pravila igre. – zaključio je Pešić.

FOTO: Starsport

BONUS VIDEO:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter