0
Evroliga

Kosarka Basketball Aleksandar Rasic-Interview Beograd, 30.07.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

RAŠIĆ IMA JASAN STAV KADA JE REČ O DUELU PARTIZANA I REALA: ‘Prva utakmica može da odredi tok i rasplet serije!’

Objavljeno: 24.04.23 u 12:24

Veruje u Željka i tim!

Partizan se nakon dugo godina takmiči u Evroligi i to ne samo da se takmiči, već su obezbedili i učešće u TOP8 fazi Evrolige. Nekadašnji košarkaš Partizana Aleksandar Rašić smatra da njegov bivši klub može da napravi brejk i da bi to najbolje bilo da se desi u prvoj utakmici, poučen iskustvima iz prošlosti.

‘Euforija je rasla kako je sezona odmicala korak po korak. Za to su zaslužni i trener i igrači, jer je na početku sezone bila dosta promenljiva igra, ne samo Partizana, nego generalno svih ekipa u Evroligi, jer se nisu navikli na ritam i sistem zbog domaćih prvenstava koje igraju. Partizan je kroz treninge i utakmice dostizao formu, mislim da je sada neki maksimum u pravom momentu pred kraj sezone kad se igraju najvažnije utakmice. Što je Partizan bolje igrao, publika se sve više uključivala, pratila i navijala. Uprava kluba je napravila dobar potez odlukom da se igra u Areni, jer ona sada ne može da primi sve ljude ljubitelje košarke i navijače Partizana. Sve kockice su se poklopile pred najvažnije duele u sezoni.’ – rekao je Rašić u razgovoru za B92 i potom dodao:

Head coach Zeljko Obradovic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Panathinaikos Athens – 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague on April 14, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

‘Dosta toga se menjalo iz kola u kolo i teško je predvideti ko tu ima veće šanse. Mislim da Partizan ima realne šanse da dobije, i iz mog iskustva i naše prve utakmice u Top 8 protiv Makabija u Tel Avivu, kada smo mi odmah napravili brejk u prvoj utakmici. Nekako smo imali osećaj da je to dovoljno, jer smo znali da kada se vratimo kući da Makabi ima male šanse. Real imam prednost domaćeg terena i možda malu prednost zbog toga, ali ima i veći pritisak. Sigurno da prva utakmica može da odredi tok i dalji rasplet u seriji.’ – zaključio je nekadašnji as ‘crno-belih.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter