0
Tenis

FOTO: TKCZ

Mia Ristić trijumfovala na terenima Crvene zvezde u UTR takmičenju!

Objavljeno: 24.04.23 u 17:10

Sjajan tenis viđen je na terenima TK Crvena zvezda

Pregršt mečeva i kvalitetnog tenisa na terenima Crvene zvezde obeležilo je protekle dve nedelje tokom kojih su održana dva UTR turnira kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji sa ukupnim nagradnim fondom 200.000 evra. Dva od ukupno četiri UTR takmičenja, međunarodna profesionalna turnira za seniorke i seniore uz podršku Data – Driven Laba koja će u 2023. biti održana na čuvenim Zvedinim terenima u Beogradu ugostila su u svakoj nedelji od 40 takmičara iz 22 zemlje sveta, sa renkingom od 300. mesta na WTA i ATP listama.
Prvi UTR turnir 2023. u Srbiji šampione je proglasio pre sedam dana, ova nedelja iznedrila je nove pobednike. U ženskom finalu trijumfovala je Bili Džin King kup reprezentativka Srbije, 16-godišnja Mia Ristić koja je pre samo deset dana debitovala za Srbiju u Antaliji u ovom takmičenju gde je nanizala četiri pobede u singlu. Na terenima Zvezde Mia je došla do drugog UTR trofeja u njenoj karijeri savladavši u finalu Rumunku Irinu Fetečeu 6:2, 7:6. Prethodni UTR turnir Mia je osvojila u Nišu 2022. godine.
Muško finale obeležio je sudar dva predstavnika Francuske Janaisa Laurena i Luku Pavlovića kome je ovo bilo drugo finale u dve nedelje UTR takmičenja na Zvezdi. U oba finala je zaustavljen na putu ka tronu, ovaj put bolji je bio Luaren 3:6, 6:0, 6:2.
FOTO: TKCZ

 

Turnir se igrao po grupnom sistemu, pet grupa po četiri tenisera. Najbolji iz svake grupe ušao je u polufinalne duele. Pehare je finalistima prvog UTR takmičenja u 2023. u Beogradu, na čuvenom terenu gde je Novak 2003. podigao profi prvenac, uručio direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović.
Čestitam našoj reprezentativki Ristić koja je i ovde na UTR takmičenju pokazala da je jedan od najvećih teniskih talenata i potencijala na svetu, da će brzo biti u samom svetskom vrhu i izetno nam je drago da će pamtiti ovaj turnir Data – Driven Lab kao jedan lep trijumf na putu ka svetskom tronu u profi konkurenciji. Ponosni smo na sve što je učinjeno u protekle dve nedelje u našoj Zvezdi. Iako je samo tri dana pre početka prvog UTR turnira 2023. pao sneg i poklopio sve terene na kojima su se igrali turniri, nismo posustali. Razomtrili smo sve opcije i krenuli u reševanje tih novonastalih okolnosti usled vremenskih neprilika. Već prvog dana takmičenja, nakon prvih mečeva videli smo da smo uspeli i da ćemo na terenima Zvezde imati dve nedelje izuzetno kvalitetnog tenisa i turnire kojima ćemo se ponositi. Čestitam pobednicima, ali i svim takmičarima koji su pokazali da se izuzetan tenis igra i na turnirima koji nisu ATP ili WTA, da tenis ima budućnost i da njegov sjaj nikada ne jenjava. Zvezda je položila još jedan organizacioni ispit, sada se okrećemo besplatnim školicama tenisa tokom leta, kao i turnirima za najmlađe uzraste. Spremamo za leto brojna takmičarska iznenađenja, jer Zvezda je uvek bila gigant u kojoj su se kalila nova, kasnije velika imena svetske teniske scene, radimo predano na tome da tu tradiciju nastavimo i da uvek pomeramo granice – istakao je direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović.
FOTO: TKCZ

 

Eugen Atamančuk iz Data-Driven Lab je takođe istakao značaj ovog takmičenja:
Sigurni smo da je UTR Pro Tennis Tournament izvršio značajan uticaj na balkanski profesionalni teniski pejzaž. Ponosni smo što smo deo ovog međunarodnog turnira. Ovo nam je drugi zajednički turnir. Nagradni fond je povećan na 25 hiljada dolara i donosi još više mogućnosti za promociju razvoja lokalnih talenata na globalnoj sceni. Data-Driven Lab je ponosan što je deo toga i što ima jednu od ključnih uloga u oblikovanju budućnosti tenisa u regionu i pomaže u izgradnji povezanih svetskih događaja u Beogradu.
1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter