0
ATP

Dusan Lajovic returns the ball to Novak Djokovic during the ATP 250 Srpska Open 2023 at National Tennis Center on April 21, 2023 in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina. (Photo by Predrag Milosavljevic/Starsport.rs)

LAJOVIĆ O BORBI SA PORAZIMA: „Srbi nisu kao Englezi, nama nije svejedno kada izgubimo“

Objavljeno: 24.04.23 u 20:24

Jedna od najvažnijih poruka popularnog Ducija

Kompletnu tenisku javnost je iznenadio Dušan Lajović osvajanjem svoje druge ATP titule u Banjaluci, kada je u finalu pobedio Andreja Rubljova.

Uprkos toga što je taj meč bio za trofej Duci je svoju najveću pobedu u karijeri zabeležio u polufinalu kada je savladao prvog tenisera planete Novaka Đokovića.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

U razgovoru za „Sportal“ Lajović je govorio o mnogim temama, a jedna je bila o tome kako se nosi sa porazima, gde je on uporedio Srbe i Engleze.

Englezi dođu, a imaju sve pokriveno od svoje federacije, pa im je nebitno da li su izgubili ili pobedili. Bez obzira koji rezultat napraviš, život se nastavlja i ti svakog ponedeljka imaš šansu za uspeh. Sa druge strane, mi smo odrastali u takvim okolnostima da ne možemo da razmišljamo a isti način kao Englezi i baš zbog toga mi ne možemo da razmišljamo u smislu „ma boli me uvo, izgubio sam!“ Mislim da je to takođe, jedna stvar koja može da se trenira i na kojoj bi trebalo da se radi sa mladim igračima. Konkretno, u mom slučaju, ja bih voleo da mogu lakše da podnosim poraze, pokušavam da radim na tome, ali nije lako. Mislim da je dobra stvar što svake sedmice imaš drugu šansu. I ne može tenis da se poredi sa drugim sportovima, posebno ne sa timskim, jer je jedna stvar kada je sve na tebi, a druga kada imaš drugove kao podršku. Ako nisi u tri posto igrača koji svake sedmice pobeđuju, a što se i sada retko događa, a još ređe će se dešavati posle Noleta, Rafe i Federera, onda moraš da znaš da naučiš da se izboriš sa porazom. Ja najviše volim da ćutim dan posle poraza. Voleo bih da imam lukasuz da ćutim tri dana, ali ajde, jedan dan je optimalan. To mi je trenutna doza ćutanja, pa sam nakon toga bolje. I taj period, po mom mišljenju, bi trebalo da se skrati.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter