0
Evropske lige

FOTO: Twitter/FC Barcelona

ĆAVI NA KORAK OD TITULE SA BARSELONOM: Srušili još jedan rekord! (VIDEO)

Objavljeno: 24.04.23 u 09:26

Sjajan sezona za Katalonce.

Fudbaleri Barselone su na svom stadionu dočekali četu Dijega Simeonea u 31. kola španske La Lige i slavili minimalnim rezultatom 1:0. Ćavijev tim je još jednom sačuvamo mrežu i nastavili sa jurišom ka tituli, koja je sve izglednija, jer osam kola pre kraja imaju 11 bodova prednosti u odnosu na Real Madrid.

Katalonci su uspeli da sačuvaju gol u čak 23 od 30 utakmica. Prosečno, neophono je da prođe više od tri utakmice da bi im se mreža zatresla, pirmili su samo devet pogodaka, pa čemu su ubedljivo najbolji u ligama petice. Napoli i Lacio primili su po 21 u Italiji, Njukasl i Lans po 25 u Engleskoj i Francuskoj, Union Berlin 31 u Nemačkoj.

Barselona že da proba da sruši rekord Žozea Murinja i Čelsija, koji je sezonu 2004/05. završio sa samo 15 primljenih golova. Ako se to desi nastavi u istom ritmu i zadrži prosek primljenih golova, ući će u istoriju, jer je ovaj tim uvek krasio napad i uvek igrali za gol više. Naophodno je da sjajna odbrana ne bude savladana više od šest puta u poslednjih osam mečeva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter