0
Domaći fudbal

Head coach Barak Bakhar Crvena Zvezda v Maccabi Haifa - UEFA Champions League Play Off second leg match Season 2022/2023 on August 23, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

BIVŠI FUDBALER ZVEZDE ODUŠEVLJEN BAHAROM: „On je mlad u trenerskom poslu a već je mađioničar“!

Objavljeno: 24.04.23 u 17:50

Nekadašnji fudbaler „crveno-belih“ pohvalno je govorio o svom zemljaku

Idan Vered, izraelski fudbaler, koji je nastupao za najtrofejniji srpski klub u sezoni 2015/16, imao je samo reči hvale za novog trenera Crvene zvezde, Baraka Bahara.

Fudbaler izraelskog drugoligaša, Hapoel Peta Tikve, uveren je da je srpski tim napravio odličan izbor i ističe da je Barak jedinstven trener.

Nismo nikada radili zajedno, ali igrao sam deset godina protiv njega. Da budem iskren, dominira izraelskim fudbalom. U poslednjih deset sezona osvojio je pet titula, tri sa Ber Ševom, dve sa Makabijem, a sada će i treću. Preostale četiri titule uzeli su stranci. On dakle nije samo najbolji trener u Izraelu. On je jedan od najboljih u istoriji naše zemlje. Pride je još mlad, a već mađioničar. Jedinstven trener – rekao je Vered.

On je potom uporedio izrealsku i srpsku ligu, rekavši da je tamošnji fudbal duplo bolji, brži i atraktivniji. Ali, isto tako dodaje da je Crvena zvezda veći klub od svih njihovih zajedno i da će imati duplo veći budžet od Makabija zbog igranja Lige šampiona.

 

Fudbal Jelen Super League season 2015-2016
Crvena Zvezda v Novi Pazar
Idan Vered (C) Irfan Vusljanin (R) and Predrag Pavlovic
Beograd, 26.09.2015.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

 

Gledajte, Zvezda već šest godina nije imala pravu konkurenciju. Iskreno, izraelski fudbal je bolji od srpskog. Dva puta. Brži je, klubovi imaju veće budžete, mnogo bolje stadione. I onda su se mnogi nadali da će Bahar u Španiju, Italiju ili čak Englesku, ali ne ide to baš tako. Još smo mi mali za ozbiljan evropski fudbal. Ali, Zvezda je veća od svih izraelskih klubova zajedno. Makabi možda ima 30.000.000 evra godišnji budžet, Zvezda će sada imati skoro duplo više, igraće Ligu šampiona. Bila je i prvak Evrope, niko u Izraelu nije prišao tome. Vrlo je to lak izbor bio za njega.

Ekipe koje vodi Izraelac, poznate su po napadačkom fudbalu sa puno trčanja i bez previše respekta prema jačim protivnicima.

On je takav. Voli da dominira terenom. Njegovi timovi uvek igraju mnogo hrabro, nikad se ne plaše. Naravno, treba i malo sreće na žrebu. Ako izvuče Barselonu, PSŽ, Bajern… Onda je veoma teško. Ali opet kažem: on svaku utakmicu u Evropi igra kao veliki trener. Jednostavno: igra! Kažem, nije Zvezda mogla da napravi bolji izbor, navijači će se zaljubiti u njega – zaključio je Vered.

VESTI O ZVEZDI:

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter