0
Domaći fudbal

FOTO: Facebook/FK Crvena zvezda

ZVEZDA BOLJA OD PARTIZANA: Radonjić efektnim golom rešio omladinski derbi!

Objavljeno: 23.04.23 u 14:20

Mateja Radonjić junak večitog derbija

Omladinci Crvene zvezde savladali su svog večitog rivala, ekipu Partizana, rezultatom 0:1 i tako koliko-toliko ostali u trci za titulu. Jedini gol na meču, delo je Mateje Radonjića, koji je razornim udarcem u 57. savladao golmana „crno-belih“.

Snažni Mijatović je prvi zapretio u redovima gostujućeg tima, kada je u 18. minutu posle centaršuta Radonjića iz prekida, gađao pored stative Mihajlovića. Na drugoj strani se razbranio Miladinović i pokušaje Trifunovića uspeo da kroti bez većih problema. Lepo su kombinovali Krivokapić i Radonjić, ali je udarac Potonjeg sa ivice kaznenog prostora završio u naručju Mihajlovića u 23. minutu.

VESTI O ZVEZDI:

Najbolju priliku u prvom delu igre imao je Pirgić kada je u 35. minutu sa desnog boka ušao u sredinu i šutirao u samo rašlje, a Mihajlović paradom ulepšao udarac i poslao loptu u korner. Umalo je Partizan na drugoj strani iskoristio istrčanjavanje Miladinovića kada je Ćelić ispred sebe imao prazan gol i šutirao, a Miranović klizećim startom izbacio loptu sa gol-linije.

Zvezda zasluženo dolazi do prednosti u 57. minutu kada se Pirgić zagradio i odložio loptu za Radonjića, a on ušao u kazneni prostor i snažnim udarcem savladao Mihajlovića. Mogao je tačku na meč da stavi Brajić u 73. minutu, ali kao da mu je lopta odskočila tik pre nego što će je zahvatiti, te je otišla preko gola. Domaći su ostali sa igračem manje u poslednjih 15 minuta kada je Nikolić oštro startovao na Mijatovića.

 

 

Omladinci Crvene zvezde su se tako približili večitom rivalu na osam bodova zaostatka, šest kola pred kraj sezone. Bez obzira na krajnji ishod prvenstva, „crveno-beli“ će igrati sledeće sezone Ligu šampiona za mlade, zbog uspeha izabranika Miloša Milojevića.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter