0
ATP

Dusan Lajovic celebrates with the trophy after winning Final match against Andrey Rublev during the medals ceremony at the ATP 250 Srpska Open 2023 at National Tennis Center on April 23, 2023 in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina. (Photo by Predrag Milosavljevic/Starsport.rs)

LAJOVIĆ ŠOKIRAO RUBLJOVA U FINALU: Srpski teniser osvojio titulu u Banja Luci!

Objavljeno: 23.04.23 u 16:59

Fenomenalna nedelja za Dušana Lajovića u Banja Luci

Srpski teniser, Dušan Lajović, osvojio je Srpsku Open pošto je u finalu savladao 6. tenisera sveta i branioca titule, Andreja Rubljova sa 2:1, po setovima 6:3/4:6/6:4 nakon dva i po sata igre.

Duci je tako stigao do druge titule u karijeri, nakon što je 2019. trijumfovao u Umagu.

Lajović je već u prvom gemu morao da spašava tri brejk lopte, ali nakon što je u tome uspeo, odmah je oduzeo servis Rusu i rešio uvodni set u svoju korist sa 6:3.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

U drugom setu, Rubljov je prvi bio taj koji je oduzeo servis protivniku ali Srbin je uzvratio istom merom. Taman kada se činilo da će set ići u taj brejk, Dušan je posustao i dozvolio Rubljovu da ga brejkne pri rezultatu 4:5 i odvede meč u treći set.

Iako su mnogi očekivali da će naš igrač da padne nakon propuštenih šansi, desilo se suprotno. Lajović je brzo došao do dva brejka prednosti i vođstva 5:1. Rus je uspeo da vrati jedan brejk ali ne i drugi i 70. teniser sveta je došao do još jedne Top10 pobede ove nedelje, nakon što je u četvrtfinalu bio bolji od Novaka Đokovića.

 

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter