0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KERKEZOVA TAKTIKA NEMA MANU: ‘Lepotica’ Marka Docića dovoljna za trijumf i zlata vredne bodove! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 23.04.23 u 20:28

Čukarički preuzeo drugo mesto!

Prva runda plej-ofa Mozzart bet Superlige Srbije donela je pravu poslasticu za sve ljubitelje fudbala u našoj zemlji. Ekipa Čukaričog, predvođena Dušanom Kerkezom, dočekala je u terminu od 18 časova i 30 minuta sastav aktuelnog vicešampiona elitnog ranga, Partizan.

Susret je od velikog značaja za oba sastava, s obzirom na činjenicu da se borba za drugo mesto, a Evropu pogotovo, zahuktala do maksimuma.

FOTO: STARSPORT

Duel na Banovom brdu završen je novom, minimalnom pobedom Čukaričkog (1:0). Tri boda pomogla su ekipi sa Banovog brda da se izdvoji na drugoj poziciji sa tri boda više u odnosu na TSC i čak +8 u odnosu na današnjeg rivala i ekipu Vojvodine.

Gostujući tim, odlukom trenera Duljaja, počeo je meč u značajno izmenjenom sastavu u odnosu na prethodnu utakmicu. Čak pet promena napravio je šef struke crno-belih u nameri da tako iznenadi protivnika.

Slobodan Urošević je poslao loše dodavanje ka sredini igrališta, a loptu je presekao Stefan Tomović. Lopta je stigla do Đorđa Ivanovića, a on je  iz brze tranzicije proigrao Lučića, koji je iskusno protrčao po desnom boku.

Aleksandar Filipović je nesmotreno reagovao i zaustavio je Lučića na nedozvoljen način.  Glavni arbitar, Stanko Ostraćanin, pokazao je rukom na belu tačku.

Posle kratkog razgovora sa kolegama iz VAR sobe Ostraćanin je otišao do pogleda snimak, a zatim promenio svoju prvobitnu odluku.

Prvu iole ozbiljniju pretnju domaćinu režirali su crno-beli u 12. minutu. Rikardo je došao do lopte, a potom sa oko 20 metara udaljenosti šutirao pravo u ruke Nemanji Beliću.

FOTO: STARSPORT

Za nijansu opasniji u uvodnim minutima bio je domaći sastav, ali gledaoci kraj malih ekrana (meč se igra bez prisustva publike) posmatrali su prilično izjednačen odnos snaga na terenu.

Kristijan Belić je okušao sreću sa 30 metara, ali prezimenjak na golu Čukaričkog je rutinski zaustavio solidan pokušaj mladog veziste.

Urošević je u 35. minutu šutirao direktno iz slobodnog udarca, ali lopta je završila visoko iznad prečke.

Docić je prekinuo kontru povlačenjem za dres i opomenut je žutim kartonom.

Iskupio se na fenomenalan način Marko Docić u 42. minutu utakmice, kada je spektakularnim pogotkom doveo Brđane u vođstvo. Sa preko 35 metara udaljenosti, iskosa, iznenadio je gostujućeg čuvara mreže lucidnim udarcem iz slobodnog udarca. Stevanović je pogledom samo ispratio putanju magičnog udarca.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Pogrešio je potom Pankov u kaznenom prostoru, ali očajan udarac Dijabatea nije bio dovoljan za izjednačenje na Banovom brdu.

U prvom poluvremenu više nije bilo promene rezultata. 

Oba tima nastavila su utakmicu u identičnim sastavima nakon najduže pauze. Prvi je zapretio Partizan, nakon što je Rikardo ‘povukao’ kontru. Napadač je gurnuo loptu do Dijabatea, a ovaj je ostavio povratni pas za Danila Pantića. Kombinacija dva bivša premijerligaška igrača završena je nepreciznim udarcem preko Belićevog gola.

FOTO: STARSPORT

Rikardo je šutirao u 53. minutu, ali zaista slabašan udarac bio je lak plen za iskusnog Nemanju Belića.

Igor Vujačić je zaradio javnu opomenu, jer je prekinuo opasan napad domaćina prekršajem. Na identičan način, zbog iste situacija na drugoj strani, kažnjen je i Nemanja Tošić, levi bek Brđana.

Prve izmene viđene su u 63. minutu. U redovima Partizana teren je napustio Andres Kolorado, a zamenio ga je iskusni Bibras Natho.

Sudija je sprečio promenu u domaćem sastavu, pa je Sambu Sisoko nešto duže od planiranog vremena proveo pored aut linije. Vezista je zamenio Stefana Tomovića.

Kristijan Belić je neoprezno i izuzetno oštro startovao nad Stefanom Kovačem. Mladi vezista je ostao na terenu. Ostraćanin je pokazao žuti karton, čekala se reakcija iz VAR osobe, ali odluka na kraju nije promenjena. Na prvi pogled deluje da je postojalo elemeneta i za direktno isključenje. Usledio je sportski pozdrav nekadašnjih saigrača.

Baždar je ušao u igru umesto Belića, a Duljaj je tako zamenio dva defanzivna vezna igrača. Docić je mesto na terenu ustupio Igoru Miladinoviću, dok je Luka Adžić zamenio Lučića.

Marko Živković je u 80. minutu zamenio Aleksnandra Filipovića. Bez obzira na mnogobrojne promene, Partizan je izgledao prilično bezopasno na terenu.

Luka Adžić je startovao s’ leđa nad rivalom i tako se upisao na listu igrača sa javnim opomenama.

Najbolju šansu na celom meču crno-beli su propustili u 86. minutu. Marko Živković je uputio odličan centaršut sa desnog boka, a Rikardo Gomeš je pogodio stativu nakon udarca glavom.

Badamosi je igrao sa loptom posle signalizacije ofsajda, a to je bilo dovoljno glavnom arbitru da pokaže još jedan karton žute boje.

Štoper domaćih, Marko Gajić, zamenio je u sudijskoj nadoknadi Đorđa Ivanovića. Kerkez je želeo da osigura defanzivnu liniju visokim i snažnim odbrambenim igračem.

VIDEO:

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter