0
ATP

FOTO: STARSPORT

SPEKTAKULARNO SRPSKO POLUFINALE TURNIRA U BANJALUCI: Lajović preokretom savladao Kecmanovića posle 3 sata! (FOTO)

Objavljeno: 22.04.23 u 19:08

Nećemo gledati Đokovića, ali Srbija ima svog predstavnika u finalu.

Sprski teniseri Dušan Lajović i Miomir Kecmanović sastali su seu polufinalu Srpska opena, a pobedu je odneo Lajović sa 2:1 (4:6, 7:6, 6:4), posle 3 sata igre. On će se u finalu ovog ATP turnira, koji nosi 250 bodova, sastati sa ruskim teniserom Andrejom Rubljovim, koji je nešto ranije savladao Aleksa Molčana sa 2:0.

Što se tiče meča Kecmanovića i Lajovića, publika je zaista gledala fenomelanu borbu, koja je trajala tačno 3 sata. Mnogo brejkova, nekoliko sjajnih poena, obeležile su današnji dan na Srpska openu.

Čuvali su srpski teniseri servis do petog gema u prvom setu, kada je Kecmanović iskoristio drugu brejk loptu i stigao do 2:3. Ipak, Lajović je odmah uzvratio za izjednačenje. Set je prelomljen u devetom gemu, kada je Kecmanović ponovo iskoristio drugu brejk loptu, potom potvrdivši svoj servis za 4:6.

BANJA LUKA, BOSNIA AND HERZEGOVINA – APRIL 22: Miomir Kecmanovic of Serbia reacts during his match against Dusan Lajovic of Serbia at the ATP 250 Srpska Open 2023 Semifinal match at National Tennis Center on April 22, 2023 in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Ništa manje zanimljiv bio je i drugi set, gde je Lajović na startu poveo sa 2:0. Potom je u jednom maratonskom gemu, Kecmanović vratio brejk i poravnao rezultat na 2:2.

Miomir je u devetom gemu napravio novi brejk i poveo je sa 4:5, pa je potom servirao za trijumf u ovom meču. Ipak, Lajović se tu nije predao, već je sjajnom igrom stigao do 5:5, a potom smo gledali taj-brejk. Dušan je poveo sa 6:3, ali je iskoristio tek treću set loptu za 1:1 u setovima.

U trećem setu, videli smo čak 5 brejkova. Prva 3 bila su u nizu na startu seta, koji je servisom počeo Kecmanović. Lajović je imao brejk prednosti, sve do osmog gema, kada Kecmanović uzvraća i stiže do 4:4.

FOTO: STARSPORT

Ipak u sledećem gemu, Lajović je prelomio ovaj susret, napravivši novi brejk za 5:4, a potom potvrdivši svoj servis za 6:4 i trijumf protiv svog sunarodnika.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter