0
Košarka

FOTO: Youtube/Screenshot

JOKIĆ PREDVODIO DENVER DO NOVE POBEDE: Tripl-dabl srpskog reprezentativca! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 22.04.23 u 08:05

Nagetsi upisali trijumf.

Košarkaši Denvera upisali su pobedu protiv Minesota rezultatom 120:111 i sada se nalaze na korak od plasmana u polufinale Zapadne konferencije NBA lige. Srpski košrarkaš Nikola Jokić ponovo je dominirao na terenu i zabeležio tripl-dabl postigavši 20 poena 12 asistencija i 11 sokoba.

Zanimljivo je to da Jokić u drugoj deonici nijednom nije pogodio koš rivala, ali od trenutka kada su poveli sa 38:33 početkom druge deonice, Denver to vođstvo nije ispuštao do kraja. Bila je Minesota blizu da se vrati u meč, na -3 na startu poslednjeg perioda (94:91), ali su Nagetsi su uspeli da ostanu u utakmici.

Nikola Jokić je poluvreme je zavšrio sa 11 poena, sedam skokova i pet asistencija, ali je trojkom otvorio treću deonicu i odveo svoj tim ponovo na dvocifrenu razliku (67:57). Nastavio je srpski košarkaš da puni statističke kolone i na polovini treće deonice imao je 16 poena, 10 asistencija i devet skokova, pre nego što je zbog četvrtog faula otišao na klupu.

Zanimljivo je da je kompletna prva petorka Denvera bila dvocifrena u 30. minutu, a prednjačio je Majk Porter Džunior (17) kom se baš igrala košarka u trećoj četvrtini. Jokić je svoj novi tripl-dabl u NBA ligi kompletirao na startu poslednje deonice, kada je uhvatio taj potrebni skok (16-10-10), ali je Denver ispustio prednost i imao je samo 94:91 posle dva minuta igre u 4. četvrtini.

Tražio je Majkl Meloun tajm-aut, usledila je reakcija Denvera koji je sredinom poslednje deonice ponovo imao +10 (105:95). Jokić je bio „krivac“ za to, svojim 18. poenom, mada su Tauns i Edvards brzo prepolovili razliku. Bilo je to sve od Vukova koji jednostavno nisu imali snage za preokret.

Majkl Porter Džunior je sa 25 poena bio najefikasniji igrač Denvera, dok jeJokić je dodao 20, Džamal Marej je stao na 18, a  Gordon i KaldvelPoup imal po 14. Sjajni Brus Braun je pogađao u bitnim momentima i meč je završio sa 12 poena.

U redovima Minesote, Entoni Edvards je imao 36 poena, KarlEntoni Tauns ga je pratio sa 27, dok je Rudi Gober imao 18 poena i 10 skokova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter