0
Košarka

FOTO: FIBA

DRAMA U FRANCUSKOJ: Poznati košarkaš doživeo moždani udar! (FOTO)

Objavljeno: 22.04.23 u 10:35

Tužne vesti.

Bivši reprezentativac Francuske Mikael Želabal doživeo je na treningu moždani udar. Kako prenose tamošnji mediji, stanje ovog košarkaša je na sreću stabilno i on se nakon ukazane pomoći nalazi na kućnom lečenju.

Oglasio se i sam Želabal i rekao da je obavio dodatne preglede na intezivnoj nezi, a onda i na neurologiji.

– Obavio sam dodatne preglede na intenzivnoj, a onda i na neurologiji. Napustio sam bolnicu, ali moram da odmaram nekoliko nedelja, pa je za mene sezona završena. – poručio je Mikael Želabal.

Iako u poznim igračkim godinama on se i dalje bavi košarkom na visokom nivou i trenutno je član francuskog Šalona.

Tokom karijere nastupao je za Real Madrid, Himki, Valensiju, Cedevitu, Asvel, Strazbur, u NBA ligi je nosio dres Minesote i Sijetla, a bio je i dugogodišnji reprezentativac Francuske.

Sa Trikolorima je bio prvak Evrope 2013. godine u Sloveniji, a dve godine ranije se na kontinentalnom šampionatu u Litvaniji okitio i srebrom. Takođe, sa nacionalnim timom ima i dve bronze i to sa prvenstava Evrope u Beogradu 2005. godine, odnosno sa šampionata koji je 2015. godine organizovala njegova zemlja.

BONUS VIDEO:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter