0
Fudbal

during the Play Off Mozzart Super Liga match between Crvena Zvezda and TSC Backa Topola at stadium Rajko Mitic (Marakana) on April 22, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

CRVENA ZVEZDA JE NOVI-STARI ŠAMPION SRBIJE: Crveno-beli u drugom delu igre potpuno izdominirali! (VIDEO)

Objavljeno: 22.04.23 u 19:54

Sjajan meč!

Fudbaleri Crvene zvezde u prvom kolu plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije savladali su ekipu TSC-a rezultatom 4:1 i na taj način osvojili 34. titulu u klupskoj istoriji i izborili plasman u grupnu fazu Lige šampiona naredne sezone.

PRVO POLUVREME:

Imali smo prilike da gledamo veoma zanimljivu utakmicu u prvom delu igre.

Prvi su zapretili fudbaleri TSC-a u 13. minutu. Naime, Luka Ilić je zatresao mrežu domaćih, ali se za jedan korak našao u nedozvoljenoj poziciji pa je zbog toga gol poništen.

Četiri minuta kasnije mogli su domaći do vođstva. Katai je primio loptu na 15 metara od gola, namestio se, šutirao, ali je lopta završila na stativi.

I onda potpuni šok za sve na Marakani. Milan Borjan je loše istrčao, srušio Jovanovića u svom kaznenom prostoru, a sudija pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Đakovac i pogodio za vođstvo svog tima.

Mogao je TSC i do drugog gola u 25. minutu. Jovanović je šutirao, iz skoro mrtvog ugla, a udarac je napravio dosta problema Borjanu koji je ipak uspeo da odbrani.

Samo minut kasnije Zvezda je mogla do izjednačenja. Srđan Mijailović je ‘raspalio’ sa nekih 30 metara, a prečka je zaustavila udarac Zvezdinog veziste.
U 41. minutu Irakli Azarov je opasno šutirao, ali je lopta završila pored stative gola Veljka Ilića.
Spasa odbrani TSC-a nije bilo u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Osman Bukari je oštro šutirao sa nekih 6-7 metara iskosa, a Ilić nije mogao da odbrani vrlo jak udarac Zvezdinog fudbalera.
DRUGO POLUVREME:

U 53. minutu Aleksandar Pešić je zatresao mrežu gostiju na asistenciju Gelora Kange, međutim, gol je poništen zbog opravdano dosuđenog ofsajda.

Nastavili su domaći sa velikim pritiskom. Na isteku sat vremena igre, to se isplatilo. Presekao je Pešić loptu, uposlio Bukarija koji je rutinski realizovao šansu za vođstvo od 2:1.

U 68. minutu Crvena zvezda je stavila tačku na ovaj meč, a i na šampionsku trku. Nakon još jedne kontre i asistencije Pešića sa preko 20 metara pogodio je vrlo precizno Gelor Kanga mrežu loše postavljenog Veljka Ilića.

Nastavila je Zvezda da teroriše odbranu TSC-a u tim momentima. Igrao se 73. minut, Vigo je ubacio po zemlji, a na pravom mestu bio je Osman Bukari koji je došao do het-trika.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter