0
Košarka

Darko Milicic Crvena Zvezda v Armani Milan-Euroleague 2021/22 Beograd, 01.02.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

DARKO MILIČIĆ OTVORIO DUŠU: „Bog nije digao ruke od mene, išao sam putem potpunog ludila mozga“

Objavljeno: 21.04.23 u 16:55

Iskrena izjava bivšeg košarkaša

Jasno je da Darko Miličić nije imao ni izbliza blistavu karijeru kakva mu se predviđala, a pojedine situacije su potpuno mogle da ga izbace iz životnog koloseka.

O iskušenjima koja su ga zatekla na životnom putu slavni košarkaš je pričao za „TV Hram“.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

– Deci ništa ne želim da namećem, tako ne možeš da postigneš ono što bi možda želeo. Vodim se time da ja budem primer njima, da bi to pratili, pronašli svoj spokoj, mir, sreću. Teško je danas biti roditelj, iskušenja su razna, mi bi da odrastaju kako mi mislimo, oni su okruženi društvom i negde moraju da prihvate te novotarije i čime su okruženi. Borba je da njima pokažeš da to nije ona prava, istinska sreća. Bogu se molim konstantno da ih vaspitam i da im priđem i doprem do mozga da je sve to prolazno i da je Bog jedini večan i da kroz sva ta iskušenja koja budu prolazili da mogu da se obrate uvek Bogu. Želim to da im usadim, da budu uz Boga non-stop i da im je to način života – počeo je Miličić.

Ne krije da je i sam pravio razne gluposti i da se trudi da objasni svojoj deci određene stvari.

– Nije tajna da svi mi padnemo i ja sam to radio stotinu puta, to je sastavni deo života. Ako si pri crkvi i moliš se, ne znači da si sveti čovek. Okruženi su internetom, gledaju te ludake, snima sam sebe. Kad praviš od sebe budalu, u društvu si poželjan, tih ludaka ima koliko hoćeš. Teško je objasniti zašto su svi u njihovim uzrastima oduševljeni, kad ta osoba prepričava šta radi ceo dan, teško je objasniti da oni budu drugačiji. Teško je prići, biti staložen i smiren. Trudim se da to radim primerom. Gledaju i što ne valja i da više prate ono što valja. Sve što su starij prihvataju ono što ja radim, idem u crkvu, oni idu kada je njima po volji, ne forsiram, da to zavole istinski, da ljubav bude čvrsta, ne nametnuta. Bogu hvala što me udostojio da se vratim na normalan put i da mogu to da prenesem na decu, dug je to put.

Gluposti je pravio i kaje se sada zbog toga.

Bog nije digao ruke od mene, išao sam putem potpunog ludila mozga, hranio sam svoj ego tako što kupim dva auta, pa onda kupim još dva, jer nisam dovoljno primećen. Hvala Bogu što me nije ostavio, mislio sam tada da radim stvari koje su normalne kao neko ko je zaradio velike pare. Svi život zamišljamo tako da budemo zgubidani, da ne radimo ništa, da sedimo pijemo kafu i da pričamo kako smo nešto uradili i kako je neko znao da će to i tako biti… Šta si ti znao brate… Od ljudi ne pravim idole, delim ih na dobre i loše, ima dobrih, poštenih, čestitih, to me oduševljava. Eto došla je ta nesrećna korona, odnela toliko života, kako je neko mogao da zna. Kaže neko znao da će biti uspešan? Kako si znao, sutra možeš da stradaš.

Kada je ušao u NBA i taj način života mislio je da će stvari teći drugačije.

Ja sam zamišljao drugačije, Bog je rekao ne, ići ćeš u poljoprivredu, naučićeš da voziš traktor, viljuškar, da će ti se srušiti 5 hektara, moglo je da bude i 15, hvala mu što mi ostavio 10. Svaki put sam izašao bolji, jači, i sve je na kraju bilo pozitivno. Taj voćnjak koliko je doneo iskušenja, toliko me osnažio. Nije baš to tako da pada sa neba, rad, disciplina, sve to me smirilo.

Ima savet za sve one koji misle da je ključ u materijalnim stvarima.

Kad mi kažu vidi onog uživa, ja takve ljude žalim. Kad udari? Kome ćeš, gde ćeš? Sve mi trpimo dok ne bude po ušima. Kome ćeš tada, samo Bogu. Ne možeš da mu se obraćaš samo kada je loše. Kad je dobro, to sam ja, ja sam znao, svi postali proroci… Bavim se svojom porodicom, meni bliskim ljudima, molim Boga samo decu da izvedem na pravi put. Da sam ostao u onom mom stanju uma, ludila, da bih im odmogao, a ne pomogao. Donekle sam došao k sebi, da mogu pozitivno da utičem na njih.

BONUS VIDEO:

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter