0
Evrokupovi

FOTO: AS Roma @OfficialASRoma/ Twitter

VUČICA PREŽIVELA HOLANĐANE: Fejnord kapitulirao u produžecima, Murinjo nastavlja borbu za novu evropsku titulu! (VIDEO)

Objavljeno: 20.04.23 u 23:50

El Šaravi pogodio za erupciju oduševljenja na ‘Olimpiku’!

Posle velike drame i završnice za pamćenje u italijanskoj prestonici, Roma je nadigrala Fejnord u revanš meču četvrtfinala Lige Evrope i tako postala četvrti polufinalista ovosezonskog prestižnog takmičenja.  Poraz od 1:0 u Holandiji stvorio je velike probleme slavnoj Vučici, koja je jedva izborila minimalnih 2:1 i nastavak bitke u produžecima.

Stefan El Šaravi je pogotkom povisio  dovoljnih 3:1, a Pelegrini je ubrzo postavio konačnih 4:1 (4:2), pa se Roma se tako pridružila Sevilji, Juventusu i Bajer Leverkuzenu.

Izabranici Žozea Murinja za plasman u novo evropsko finale boriće se upravo protiv nemačkog predstavnika.

Prvo poluvreme na ‘Olimpiku‘ proteklo je bez pogodaka. Roma je za nijansu bolje izgledala na terenu, ali gosti nisu ostali dužni Italijanima.

Goleada je ‘otvorena’ u 60. minutu, kada se na idealnom mestu u pravo vreme našao Leonardo Spinacola. Italijan je pokupio odbitak i poslao loptu nisko uz desnu stativu.

Duplirala je Roma prednost u 78. minutu golom Entonija Tejlora. Činilo se da je polufinale vrlo blizu, ali usledila je reakcija iz VAR sobe i pogodak je poništen.

Hladan tuš za domaće navijače delo je Igora Paiksaoa, koji je poravnao na 1:1, udarcem glavom iz vrlo neugodne pozicije u 80. minutu.

Gotovo da su su sekunde delile Holanđane od velikog uspeha, ali Paolo Dibala se pobrinuo za osmehe na licu domaće publike. Prihvatio je Argentinac dodavanje Lorenca Pelegrinija, a zatim pokazao zašto je bio najveća želja čelnika kluba. Fantastičan pogodak svetskog šampiona sa Argentinom značio je samo jedno – borba se nastavlja u produžecima.

Kada je bilo najvažnije, zablistao je popularni ‘Faraon‘, Stefan El Šaravi. Reprezentativac Italije je na rutinski način zatresao mrežu protivnika u 101. minutu, dok se u ulozi asistenta našao Tami Ejbraham.

Konačnih 4:1 u 109. minutu postavio je Lorenco Pelegrini.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter