0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: AdmiralBet ABA League @ABA_League/ Twitter

MEGA ODBRANILA REGIONALNU TITULU: Jović i ekipa ‘srušili’ Crvenu zvezdu u velikom finalu ABA lige! (FOTO)

Objavljeno: 20.04.23 u 21:16

Treća uzastopna titula!

Juniori Mega MIS-a su po treći put uzastopno osvojili U19 ABA ligu, pošto su u finalu završnog turnira u Laktašima savladali vršnjake iz Crvene zvezde 94:81 (24:13, 23:25, 22:27, 25:16).

Posle velike borbe tokom tri četvrtine, posebno u trećoj kada su juniori Zvezde stigli i do preokreta, izabranici Dragoljuba Avramovića su u poslednjoj slomili otpor rivala. Pokazali mentalnu snagu i vratili prednost, potom stekli i dvocifren višak sredinom odlučujućeg perioda koji rival nije mogao da nadoknadi.

Na kraju je Filip Jović bio najkorisniji igrač finalnog susreta sa 26 poena i 10 skokova za indeks 34.

Andrija Jelavić je dodao 20 poena, uz 13 skokova za indeks 30, dok je do dabl-dabla došao i Nikola Đurišić sa 23 poena i 10 asistencija. Dvocifren na kraju i Timotej Malovec sa 20 poena.

U idealnu petorku takmičenja uvršteni su Đurišić i Jelavić, a Nikola je proglašen i za MVP-a finalnog turnira.

Mega MIS je tako potvrdila dominaciju u juniroskom uzrastu, pošto je po drugi put odbranila tron u U19 ABA ligi i po četvrti put osvojila titulu regionalnog šampiona.

Ovaj uspeh dodatno dobija na značaju kada se u ozbir uzme podatak da su juniori Mege od 2019. godine vezali 19 pobeda u juniorskoj ABA ligi.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter