0
Evrokupovi

FOTO: Sevilla Fútbol Club @SevillaFC/ Twitter

JUNAJTED JE PROŠLOST, SEVILJA U POLUFINALU LIGE EVROPE: Juventus izdržao pritisak Sportinga i zakazao susret sa Špancima! (VIDEO)

Objavljeno: 20.04.23 u 22:55

Vučica izborila produžetke!

Fudbaleri Sevilje režirali su veliko iznenađenje u revanš meču četvrtfinala Lige Evrope. Španski velikan, uprkos lošim izdanjima u nacionalnom prvenstvu tokom gotovo čitave sezone, još jednom je dokazao koliko mu prijaju nastupi u drugom po rangu evropskom takmičenju. 

Nakon remija rezultatom 2:2 u Mančesteru, Sevilja je na ‘Ramon Sančez Pishuanu‘ nadigrala slavni Junajted sa 3:0 i tako izborila plasman među četiri najbolja tima. Ekipa iskusnog stručnjaka, Hosea Luisa Mendilibara, za veliko finale boriće se protiv torinskog Juventusa. Stara dama je posle dvomeča bila bolja od Sportinga iz Lisabona, ukupnim rezultatom 2:1.

Hladan tuš za goste sa ‘Old Traforda’ viđen je već u 8. minutu susreta.  De Hea je uposlio Harija Megvajera, a iskusni reprezentativac Engleske nastavio je sa neshvatljvim potezima. Štoper je proigrao protivničke igrače, a El Nesiri je na rutinski način kaznio grešku defanzivca.

U završnici prvog poluvremena domaćin je duplirao vođstvo, ali pogodak Lukasa Okamposa je poništen nakon reakcije iz VAR sobe.

Domaćin je povisio na 2:0 u 47. minutu, kada je asistenciju Ivana Rakitića u pogodak pretvorio Loik Bade.

Konačnih 3:0 postavio je El Nesiri u 81. minutu, a izabranici Erika Ten Haga nisu imali adekvatan odgovor na fenomenalno izdanje španskog tima.

Plasman u polufinale izborio je još Bajer Leverkuzen, koji je deklasirao Rojal Union.

Borba između Rome i Fejnorda nastavlja se u produžecima, pošto je italijanski tim u nadoknadi vremena poravnao na ukupnih 2:2.

Rezultati: 

Sevilja – Mančester junajted 3:0 (5:2)

Sporting – Juventus 1:1 (1:2)

Rojal Union – Bajer Leverkuzen 1:4 (2:5)

Roma – Fejnord 2:1 (2:2) – u toku produžeci

 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter