0
ATP

Miomir Kecmanovic of Serbia returns the ball to Abdullah Shelbayh of Jordan during the ATP 250 Srpska Open 2023 at National Tennis Center on April 20, 2023 in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina. (Photo by Predrag Milosavljevic/Starsport.rs)

JOŠ JEDAN SRBIN U ČETVRTFINALU SRPSKA OPENA: Kecmanović srušio motivisanog Jordanca – publika uživala! (FOTO)

Objavljeno: 20.04.23 u 14:58

Zanimljiv meč u Banjaluci.

Još jednog srpskog tenisera gledaćemo u četvrtfinalu Srpska opena, jer je Miomir Kecmanović savladao Jordanca Abdulaha Šelbaja 2:0 (6:4, 7:6). On je tako nakon Novaka Đokovića, Dušana Lajovića i Lasla Đerea, obezbedio plasman među 8 najboljih, gde će se sastati sa boljim iz duela AlbotLehečka.

Kecmanović je meč počeo sjajno, napravio je brejk već u prvog gemu, pa je potom i poveo sa 2:0. Imao je Srbin priliku i u petom gemu, da stigne do novog brejka, ali je Jordanac ipak uspeo da sačuva svoj servis, a ubrzo i da napravi brejk.

Videli smo izjednačenje, a set je prelomljen u 10. gemu kada je Kecmanović uspeo da napravi novi brejk, povede sa 5:4, a kasnije i sa nulom dobije gem na svoj servis, samim tim i prvi set završi sa 6:4.

Miomir Kecmanovic of Serbia celebrates after winning match against Abdullah Shelbayh of Jordan at the ATP 250 Srpska Open 2023 at National Tennis Center on April 20, 2023 in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina. (Photo by Predrag Milosavljevic/Starsport.rs)

U drugom setu videli smo „kišu brejkova“ i veliku neizvesnost. Nakon što je Kecmanović set otvorio sa brejkom, odmah je uzvratio Šelbaj, koji je kasnije i poveo sa 1:3. Srpskog tenisera to nije poremetilo, stigao je do izjednačenja, a u devetom gemu i do brejka za 5:4.

Imao je Kecmanović gem u kojem je servirao za potvrdu trijumfa, ali je Šelbaj bio staložen i hrabar, pa je brzo uzvratio brejk. Posle dva sigurna gema na svoje servise, došli smo do taj-brejka.

Kecmanović se tu bolje snašao, napravio je nekoliko mini brejkova i tako mirno priveo meč kraju.

BONUS VIDEO:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter